Monday, November 7, 2011

I Wish I Could Stop Thinking About This


p/s: Ini kebiasaan yang berlaku, bukan perkara luar biasa pun kan. Tapi yang tanggung ni, pergh.. Cakap senang la beb. Nak buat tu susah. Payoh. Aku bukan jenis yang senang nak buang-buang ni. Kau tahu kan.

Saturday, November 5, 2011

Cinta si Samseng Jalanan


"Pegang tanganku seeratnya, dunia ini berputar ligat.. 
Mengapa harus ada sesal andainya tersungkur tetap jua bersama.."

Akhirnya mereka sudah bernikah..

*senyum*

Aku jarang tengok drama, sebab aku malas nak tunggu episod demi episod dan tertanya-tanya apa akan berlaku selepas itu dan ini. Aku juga sangat benci bila ada IKLAN. so that's why aku prefer tengok DVD daripada drama (kalau kat TV lah)

INILAH AKU.

Bila dah tersuka kat sesuatu tu mesti nak tulis dalam blog. haihh.

Aku nak bercerita tentang Aril. Ni hah bakal suami aku. Okay tak lawak. Ni semua hanya drama lynn, drama. Mana ada producer yang akan biarkan watak utama dia nampak tak perfect kan? semua watak utama dalam drama kat dunia ni mestilah yang paling hebat dan paling menonjol. Macam Aril jugak.

Di mata aku lah.

Masalahnya aku taknak bercerita tentang watak, aku nak cerita tentang diri Aril. Okay, read : Aril. Bukan Johan tu. Aku tak pernah kenal Johan tu, tapi aku kenal Aril. Dan Aril hanyalah satu watak yang dibawa oleh pelakon cerita juvana yang bernama Botak. Atau nama betul dia ialah Johan Arif. Okay cute jugak dia ni sebenarnya.. nah tengok..

Alalaaa so sweet.. 

Elisa & Aril
Aku tak tahu kenapa time aku tengok trailer cerita ni aku terus rasa nak tengok cerita ni dari episode satu. Mungkin sebab aku tertarik bila trailer tu tunjuk yang seorang gangster/samseng bergandingan dengan seorang gadis yang ayu/sopan/baik. memang dua dunia berbeza kan?

Bila dah tengok dari satu sampai lapan,
Bila dah habiskan masa dekat Lapan Jam depan laptob tak henti-henti,
Bila dah kenal siapa Aril,
Aku suka.

*gelak*

Dia ni ego gila, mungkin sebab dia tak pernah dapat kasih sayang daripada ibu bapa, makcik dia si Mariam tu kerja nak pukul dia, belasah dia, mana dia tak jadi macam tu kan. dia membesar dengan keganasan. so dia jadi ganas jugak. tapi dia baik sebenarnya, cuma orang keliling buat dia jadi macam tu. tengok, nak mengaku sayang Elisya pun dia tak reti. ego. sebab apa? sebab dia tak pernah sayang dan disayangi oleh sesiapa.

Dan bila dia temui cinta hati dia, dia mula berubah sedikit demi sedikit.

How sweet..

Dan aku jugak suka cara dia cakap, suara dia tu.. perghh. aku dengar sound cerita tu pakai earphone, so aku dengar dengan teliti. Suara dia... haih sudah lynn. *gelak*

Suka lah. Comel lah. Macho lah.

Untuk sesiapa yang tak pernah tengok drama ni, mai baca sinopsis dia..

SINOPSIS

Drama Cinta Elysa adalah mengisahkan tentang dilema yang dialami oleh Aril yang dilakonkan oleh Botak Juvana, Aril terpaksa menjalankan tanggungjawab untuk menjaga ibu saudara dan sepupu-sepupunya yang begitu membenci dan memusuhinya. Ibu saudara Aril begitu sangat membencinya, lakonan oleh Zila Bakarin, manakala sepupu Aril pula adalah anak perempuan kepada Ibu Saudaranya iaitu Elysa lakonan Fasha Sandha.

Sebelum itu, bapa saudara Aril, Jasman pernah berpesan sebelum beliau meninggal dunia, dia ingin sekali agar Aril mahu menjaga dan memastikan keselamatan anak-anaknya terjaga sehingga mereka tamat pengajian. Aril ni pula merupakan seorang yangbegitu nakal dan samseng, dia juga dianggap pemuda yang begitu bermasalah dan dibenci oleh ibu saudara dan sepupunya, walau bagaimanapun Aril yang dalam keadaan dia dibenci, dia terpaksa juga menjalankan tanggungjawab besar tersebut.

Part nie yang bestnye, walaupun Aril nie nampak agak jahat dan liar tetapi dalam diam dia menaruh hati dan mencintai sepupunya sendiri. Dalam pada itu suatu hari Aril di halau keluar rumah oleh ibu saudaranya, tapi aril nekad untuk membawa elisa bersama, aril menjalankan kehidupan samseng bagi menyara dirinya dan elisa, elisa pula tidak suka dan tidak menyenangi sikap dan cara Aril yang mencari rezeki dengan cara tidak halal. Elisa berusaha untuk membantu Aril mencari pekerjaan, dan Aril pula sedia untuk menerima segala teguran dan nasihat dari elisa demi cintanya, wahhhh!!

Kiranya muka gangster tapi dalam hati ada taman lah ni.

Lagu tema dia pun not bad. Stacy : Cinta Dongeng dan Spider : Kita Satu

p/s: Aril oh Aril.. Kenapalah kau hanya satu watak yang dibawa oleh Johan? Ada sesiapa perangai serupa macam dia tak? Nak ngorat... *gelak*

antara babak yang aku suka dalam drama ni..

Bila dorang jalan sama-sama tak ada hala tuju, yang ada
dalam otak fikir nak pergi jauh-jauh nak bina hidup baru. 

"Mulai hari ini aku akan jaga kau baik-baik" - aauww comelnye Aril
"bila makcik tanya aku pergi mana, kau cakap aku dah 
ceraikan kau!" - cuba tengok cara dia sebuk 'ceraikan kau' tu,
 hahaha! iye lah marah sangat ril, bila Elisya tu jatuh
kau jugak kelamkabut pergi kat dia and angkat bawak
 masuk bilik, siap urut lagi tu. Sayang lettuw.. 
"kau takboleh macam ni.. kalau kau betul-betul sayang ayah kau,
 kau patut doakan dia aman kat sana.." - pergh dia tenangkan Elisa
time Elisa tengah sedih, best nye lah jadi Elisa tu xD
"Saya dari KL makcik.. baru dapat kerja kat sini, saya bawak 
ISTERI saya sekali.." - Padahal time ni belum nikah.
Comel je kan.
Bila dia tengok Elisya sakit kaki payah nak jalan,
tanpa banyak cakap dia tolong kendong Elisya
dan bawak dia naik bilik memandangkan Elisya sukar untuk
berjalan mahupun menaiki tangga. Aww.
Kat sini dah nampak dah dia punya sayang tuu haha
sebab dia kelam kabut angkat Elisya bila nampak
Elisya kena campak dari van. Nampak dah tuuuu.. heh!

Okay banyak lagi sebenarnya, cuma aku malas nak tulis kang lagi panjang susah pulak. hehe tak sabar nak tunggu next episod. Bye!

Tuesday, November 1, 2011

Oktober v.s November

Aku pernah cakap, aku tak pasti sama ada dalam blog atau di facebook. Dua bulan ni memang sangat bermakna untuk aku. sangat.

Oktober sudah pun melabuhkan tirai dan sekarang November kembali muncul dengan musim hujan yang menyejukkan.

Macam-macam yang terjadi dalam bulan oktober ni. aku malas nak list kan, cukup lah aku sorang je yang tahu. yang aku nak cerita sekarang ni ialah November.

Aku takkan lupa, macam mana susahnya aku menghadapi November yang lepas.

November yang paling berat untuk aku tempuhi,
November yang akan aku ingat sampai bila-bila,
November yang penuh dengan air mata,
November yang pernah memulihkan,
November yang telah menguatkan,
November yang dah mengajar aku erti kehidupan
November yang mungkin jadi titik untuk aku maju ke hadapan.

itu semua dalam November 2010.

Aku belajar macam mana nak membawa sebatang lilin dalam hujan di bulan november yang memang sangat susah kalau difikirkan ikut logik. tapi dengan usaha dan doa, aku boleh. api tak terpadam, kuyup itu pasti. Tapi kadangnya bila kita basah lencun sekalipun, percayalah cakap aku, lepas kau dah lepas semuanya kau akan lega.

Kerana tiada yang kekal lama dan kita semua tahu bagaimana susahnya untuk melepaskan orang yang kita sayang pergi selamanya.

Aku tahu aku lemah, sebab mak aku cakap orang yang kuat ialah orang yang berjaya lepaskan orang yang disayang pergi tanpa setitis air mata, malah patutnya aku tersenyum bila dapat tahu berita ni, Dia Jihad Fi Sabilillah, Syurga Allah tempat dia. Cuma aku pun bukan nya sempurna mana, tipulah kalau tak sedih. tapi takda lah sampai berguling-guling meroyan.

Tapi tu dulu.

Sekarang aku dah belajar menerima keadaan. pengalaman mengajar kita kan. cuma mungkin kadang-kadang aku terlupa.

Maafkan alynn bah, kadangnya alynn leka dengan dunia sampai lupa kat abah.

Tapi alynn akan cuba yang terbaik dan jalankan tanggungjawab alynn walaupun alynn bukanlah anak mithali macam yang semua parents nak.

Ini dia November aku, November yang penuh dengan kenangan.

November dimana aku mula langkah dalam dunia baru.
November dimana aku mula belajar melepaskan orang yang disayang.
November dimana aku mula bangkit setelah bermandi dengan air mata dalam Oktober
November yang penuh dengan kekuatan.

Mungkin bagi korang ni macam merepek, tapi bagi aku, November memang penuh dengan kekuatan. Walau November datang dengan Hujan, tapi kata orang hujan tu rahmat. Biar hujan tu cuci segalanya. Biar air hujan tu bawa pergi segala duka segala pedih. Biar.

Hujan November, sangat bermakna buat aku.

Jangan risau, aku menaip entri ni dalam senyuman. Aku cuma terkenang.

Semua orang ada cerita masing-masing kan?

*senyum*

Setiap catatan calam blog aku ni ada sejarah yang tersendiri, aku suka menulis bila aku rasa nak luahkan sesuatu. Aku juga suka bercakap, tapi Alynn yang bercakap dan Alynn yang menulis adalah dua Alynn yang berbeza. mungkin kau kenal aku diluar macam mana, dan di dalam blog macam mana. Lain bukan?

Aku juga lebih suka diam daripada bising. Aku suka termenung memikirkan sesuatu. Aku memang banyak celoteh tapi tu semua hanya bila dengan kawan-kawan.

Oh iya! aku juga suka membebel. hehee~

Kau nak aku patahkan hujah kau? mungkin boleh. tapi aku tak sehebat mana. aku juga bukan debator, cuma aku suka berdebat benda remeh temeh.

Ramai yang kata blog aku tak macam blog budak Tingkatan 5.
Entri aku tak macam entri budak sekolah.
(padahal aku punyalah kebudak-budakan sebenarnya tau)
Aku taktahu menahu tentang tu semua, yang aku tahu aku cuma menulis apa yang aku nak tulis.
Dan cara aku menulis memang begini.
Dalam nada serius, padahal aku taip siap sambil sengih-sengih lagi.
Aku cuma, takkan lah dalam penulisan pun nak guna segala shortform, smiley and so on tu?
Ini kan hasil tulisan. Bukan sembang-sembang kosong macam kat facebook kan.
Dua gaya berbeza tu.

Oh nak bagitahu ni, aku tak suka masuk blog yang ada Lagu dan tak ada button "Stop".
Kemudian aku terpaksa tekan button "Mute" dekat volume. Ahh...

Hahaha! Okay ni dah lari topik. bye.

p/s: This November, satu lagi sejarah dalam hidup aku akan tercatit. Sijil Pelajaran Malaysia, yeah. Lagi 14 hari.


Lagu ni sangat bermakna, dulu ada orang bagi aku. 
Okay baru sekarang aku boleh faham betul-betul maksud lagu ni. 

Monday, October 24, 2011

The best of Graduation Day!

Hujan - Muda

 Tamatlah zaman persekolahan
Ku masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi


Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua melangkah ke depan
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kau dan aku macam tak biasa
Ohhh..


Okay muka nak khusyuk je aku. Haha actually gitar tu buat hal sikit lah, haih!

Dari kiri; Aku, Iqbal, Kamarus, Ipin
Patutnya ada arifah tapi time ni dia hilang kemana entah. 

Gua sayang dorang berdua ni beb, Iqbal and Kudin. 

with the gegurlzz classmates. Love ya!


Okay tak sangka pulak aku dah nak habis sekolah. Sobs.. 

Sekejap nye masa berlalu, pejam celik pejam celik dah nak habis sekolah dah. rasanya macam baru semalam aku daftar masuk di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Indah ni. Haih banyak sangat kenangan zaman persekolahan, tak tercerita rasanya. Semuanya tersimpan rapi dalam otak aku ni. And yet, sikit pun aku tak menyesal join group Iqbal ni buat performance. memang best la bila ramai-ramai ikut nyanyi part chorus tu. 

Wow. Masa nak naik pentas memang menggigil gila wa cakap lu. tapi bila dah naik rasa macam taknak turun pulak. *hehehe*

Takpa, ni salah satu kenangan sebelum menamatkan zaman persekolahan. 

Semua orang hensem-hensem dan cantik-cantik time ni! Cuci mata beb.. *gelak*

Okay la aku tunggu video persembahan dari kawan-kawan aku ni, dah dapat nanti aku letak kat sini okay. tunggu ya! Bye.

p/s: Sebenarnya aku sakit hati tak dapat bawak camera di hari yang bersejarah ni. Oh Damn!

Monday, October 17, 2011

Happy Sweet 17 JazzLynn

crop image

HAPPY BIRTHDAYY! 

Siot punya Qerel Acerap, ditolaknya aku dalam kolam sambil jerit "happy birthdayy!!" habeh masuk air dalam hidung. Tak guna betoii.. tapi takpa, birthday punya pasal kan, hati mesti kering maa. nasib baik takda tepung tahun ni. takdela aku jadi cekodok lagi macam tahun lepas.

Fuhh!!! *tarik nafas lega*

Oh my dear Sungai Kanching, tunggu aku lepas SPM nanti okay?


Ni masa 14 Oktober, budak-budak kelas aku buat surpraisss lahh. kek tu dorang buat sendiri tau. sedaaappp.. untunglah dapat classmates amik subject ekonomi rumah tangga. semua pandai memasak. dan pandai kelentong jugak. mengayat aku macam-macam semata-mata nak elak daripada kantoi. haih. tipu sunat ye kak? haha suka hati hampa lah.. by the way terima kasih tau. terharu aku macam nak nangis. hehehe.

Tu kat sebelah aku jazli, birthday dia 15 Oktober so kitorang celebrate sekali. 

15 & 16 Oktober untuk Hari Jadi yang ke 17. Cool aite? Hurk!

Okay ada orang tu tak wish langsung birthday aku. memang kaw-kaw dah lupa member eh. okay fine, aku pun boleh lupa kau. tapi aku tak sampai hati. baik tak aku? (puji diri sendiri)

P/s:  I got more than 200 wishes bro. Thanks a lot guys, sayang korang! muahh muahh. *senyum*

Tuesday, October 11, 2011

Mahalo Ukulele's



Oke yang merah ni Ipin dah beli. Sumpah jeles gilaaaaaaah!

Juga terdapat ukulele electric.. macam gitar jugak lah.


Dan terdiri daripada pelbagai warna, boleh pilih je. Comel kan?


Fakta reka sendiri : Sekilas pandang gambar diatas memang nampak macam gitar, tapi korang tahu tak ukulele ni muat disumbat dalam beg sekolah korang? ukulele juga terdapat dalam 4 size dan mempunyai hanya 4 tali (macam bass). bezanya keempat-empat tali nya adalah tali nylon dan tali nombor 1 & 4 adalah sama.

Hah! dah nama pun MAHALO, harga dia pun MAHAL-OH.. Haih menyirap, ada sesiapa yang baik hati nak belanja aku natang ni tak?

Pahhhh-leaseeeee... i takdok duit nak beli natang ni. siannn i.. kan kan?

*nangeh guling-guling*

Haha takde lah gurau je.

p/s: aku rasa aku dah pernah post pasal natang ni kan dulu? erk.. *fikir*

Sunday, October 9, 2011

Semua tentang kamu

Aku mintak maaf, aku menulis tentang kau lagi. tapi ini mungkin entry terakhir yang aku post berisi kandung tentang kau. Aku harap lah.

It's been a year, bro. Since October 2010.

Aku mula berborak dengan kau masa birthday wany tahun lepas, kawan baik aku. Sebab tu aku senang nak ingat tarikh ni. Pagi tadi masa aku wish birthday si wany tu tiba-tiba teringat pulak.

(alah baru setahun dah kecoh la lu ni lynn)

Tapi memang ketara. macam-macam berlaku.

Berbeza betul 8 Oktober 2010 dengan 8 Oktober 2011.

A few months without your call to wake me up every morning,
And a few months without your jokes. Makes me feel 'something'.
Something that I can't explain with words.

Walaupun sekejap, tapi kesannya sangat mendalam. Aku pernah pesan dekat kau, tolong jangan buat macam ni dekat orang lain. tapi salah aku jugak kan. over-acting. ah, benda dah lepas biarkan jadi kenangan.

Terima kasih jugak sebab kau faham dan cuba untuk menjaga hati aku.

Memang aku ada komitmen yang lebih penting. Aku tahu tu Malah aku terlebih-lebih tahu akan tanggungjawab aku yang satu tu. Tapi kadangnya bila bersendirian tanpa peneman, aku akan teringat. semua nya lah.

Semua cerita pasal kau dengan aku 100% dalam kepala hotak aku ni. Kalau kau nak suruh aku buat cerpen ke or novel pun aku boleh keluarkan setiap bait-bait dengan sempurna. Tanpa memerlukan masa yang lama.

Aku memang spesis yang ambil masa yang agak lama untuk keluar dari dunia macam ni.

Mintak maaf sekali lagi, I know it seems like "apehal minah ni lebih-lebih pulak? pastu tulis kat blog pulak tu.. serabot jehh" tapi aku.. entah. I can't express this feeling with any words. Aku rasa semuanya dah berkurangan tapi macam.. pernah dengar lagu Alyah - tak mungkin kerana sayang? lebih kurang lah kot?

atau aku yang still dalam dunia fantasi yang tak berpenghujung ni?

Sudah lah lynn..

Aku cuma berharap yang kau tak pernah tipu aku selama ni, tentang perasaan, tentang hati, atau tentang apa-apa yang berkenaan dengan kita. kalau betul pun kau pernah, tolong jangan cakap dekat sesiapa. terutama sekali aku. Sebab aku dah semakin ragu-ragu dengan apa yang pernah terjadi.

Dan, aku juga sudah semakin ragu-ragu dengan lelaki.

"kau nak tolak encik A sebab kau takboleh lupa encik B ke lynn?" (bukan nama sebenar) - Kawan Baik

err mulanya aku terdiam.

Bukan weh, aku cuma.. malas nak fikir. tak sanggup nak hadap benda yang sama. kalau boleh dah taknak terjebak dah dalam hal macam ni. tak berani nak ambil risiko. biar macam ni, kan lebih mudah. lagipun aku kan masih belajar, dia pun masih belajar, kan bagus kalau kita habiskan sisa-sisa alam persekolahan ni dengan kawan-kawan, macam biasa?

Eh ni dah lari topik pulak!

Oh iya, apa-apa pun aku perlu mengucapkan terima kasih kerana kau pernah mewarnai dunia aku, walau apa pun, kau tetap pernah singgah disini, kau tetap pernah buat aku tersenyum setiap pagi dan kau tetap pernah buat aku tergelak tak ingat dunia.

dan..

Aku harap sekarang ni ada yang jaga kau, mungkin aku tak mampu nak tengok siapa 'dia' tapi sekurang-kurangnya aku tahu ada insan yang menemani kau, (kalau ada lah) yang layan kerenah kau pagi petang siang malam, yang suruh kau makan, yang membebel kat kau sampai kau tertidur setiap kali kau balik kerja, yang kejut kau dari tidur dan layan kerenah kau lepas kau bagun tidur apa semua tu lah, semua benda yang aku buat untuk kau dulu, sebab sekarang aku dah tak boleh nak buat semua tu lagi. Sumpah aku tak akan lupa semua tu, walaupun sekejap tapi dah cukup untuk buat aku tersenyum. hehee.

Sedih jugak sebenarnya ni. Tipula kalau aku tak sedih, tapi bila difikir-fikirkan sampai bila aku nak terus macam ni? For him, i'll make anything. termasuk juga yang ini. Satu-satunya permintaan dia yang sangat susah untuk aku nak tunaikan. Ye, susah sangat!

Aku doakan jalan yang kita ambil ni ialah yang terbaik.

*senyum*

dan aku jugak berdoa semoga aku akan sentiasa tersenyum walau apa juga yang berlaku.

p/s: ini bukan entri mintak simpati, tapi ini entri ikhlas dari hati. Mungkin kau rimas dengan entri-entri aku ni tapi tolong hormat apa yang aku rasa sepertimana aku hormat keputusan kau.

Haih! kadangnya aku rasa macam terlalu over sampai kena tulis dalam blog ni. perlu ke? Okay tak. Bye.


"Biar apa orang nak cakap tentang kau, biar apa orang nak fikir pasal hidup kau, apa yang kau kena tahu selagi aku mampu berdiri di sebelah kau, selagi tu masih ada orang yang hargai dan berfikir positif tentang setiap langkah kau.. Walau aku terpaksa abaikan kewujudan kau disekeliling, walau mungkin pada masa itu aku sudah bersama yang lain. Sebab aku yakin dalam diri kau ada helaian putih yang boleh dicorak dengan cantik" - Lynn <3

Saturday, September 17, 2011

Something Nice



You know.. macam, entah. rasa macam nice gila bila ingat balik.

*gelak*

walaupun mula-mula macam nak marah, sakit plus macam "eh kau ni pehal suka-suka je nak tarik-tarik hidung and cubit-cubit pipi aku. nak gadoh?" hahaha tapi macam lawak pulak bila ingat balik. aku suka. sila buat lagi bila ada kelapangan. (eee gedik gila aku! lalala~) 

bagi hidung aku yang penyek ni mancung sikit oke.

*sengih*

Kan best kalau 'dia' yang buat macam tu~ x)
(oke berangan lah kau sorang-sorang lynn)


Haa one more, aku baru balik dari openghaus rumah jiran aku. 

Yeah, something nice happened there.

Bukan, maksud aku. aku duduk dengan mak aku, well mestilah tengah makan. Then adelah 4-5 orang abang-abang (kawan jiran aku tu lah) datang duduk tepi tapi dia mintak izin dulu. 

Okay, aku pun angguk jelah. Rumah orang kan, bukan rumah aku. 

Then, macam biasa lah aku diam. takda geng pulak nak berceloteh macam biasa. Aku pun makanlah makaroni sorang-sorang kat tepi tu memandangkan mak aku sibuk berbual dengan kawan-kawan dia (sedih kan?) tiba-tiba abang tu tegur aku. aku pun macam.. hmm layan jelah, then borak-borak lah dengan dia. 

Something nice yang aku maksudkan ialah, 

Dia berani tegur aku depan mak aku, and siap tegur mak aku. Biasanya lelaki yang aku jumpa/kenal kat majlis-majlis sebegini tegur belakang-belakang, I mean bila mak or relative aku tak ada bersama aku lah. Aku jarang jumpa lelaki macam ni.

How gentle he is. 

Entahlah, time tu aku layan ajelah. kang dikata sombong pula. Gua tak hot beb nak sombong-sombong ni. Gua low profile je. Hihii. Okay aku dapat facebook dia. (dia bagi eh, bukan aku yang mintak) Dan sekarang aku tak tahu nak add dia ke tidak.

Nak add ke taknak?
Nak add ke taknak?
Nak add ke taknak?

Okay biarkan jelah, kalau memang dah takdir kita akan berkawan, nanti comfirm jumpa lagi. Lagipin mesti ramai lagi orang yang dah ditegur oleh dia, so takpayah nak add sangat lah kan. 



*gelak*
Sekian Mekasih.

p/s: Mana nak dapat lelaki macam tu? I mean, ramah dan pelawak dan.. muka pun boleh tahan. (HAHA) dan paling aku suka, dia boleh bawa diri depan orang tua. Yeah, how nice he is.. Harap kita berjumpa lagi *senyum*

Friday, September 16, 2011

Ada beza ke ?

Macam biasa, aku memang selalu terfikir itu ini. Ada je masa kosong, mesti aku fikir benda pelik-pelik. dan sasaran aku harini ialah kaum Adam. Apa guna ada kawan lelaki, tapi tak bertanya pendapat kan.

Aku suka tanya soalan-soalan cepukmas dan aku mintak jawapan dari kawan-kawan aku sebagai pandangan seorang lelaki. Read  : Kawan-Kawan, maknanya bukan seorang dua yang aku tanya. Dann.. soalan yang aku selalu tanya ialahh.. jeng jeng jeng, okay tak suspen pun lynn. nahh..

"Ada beza ke calon awek dengan calon Isteri?"

and lagi satu,

"Kalau kau boleh smoke, kenapa aku (perempuan) kau tak bagi smoke? (sambil mintak satu batang rokok and buat-buat nak hisap)"

haa lepastu aku kene cepuk! sakit gila beb, padan muka kau lynn..

*gelak*

Okay itu hanya satu gurauan ye, aku tak merokok.

Diorang cakap, untuk soalan pertama tu, memang ada. Awek dengan bini lain. ada sesetengah lelaki yang tak suka perempuan yang.. you know, sosial and nampak macam 'murah' tu kan. yang itu kawan aku cakap calon awek. yang calon bini pulak, kira yang baik lah, tak sosial, pandai dan lain-lain.

(eleh korang nak bini baik tapi korang macam la baik sangat *gelak*)

Tapi kan, tak semestinya yang sosial  dan pakai baju stok tak cukup kain itu jahat.
dan tak semestinya jugak yang duduk rumah belajar je tak pernah keluar langsung itu baik.

aku bukan nak memburukkan sesiapa atau mana-mana pihak, tapi ini kenyataan. kita tak boleh nak judge orang sesuka hati kan. kat sini aku taknak selitkan antara yang pakai tudung atau pun tidak. itu urusan mereka dengan Dia. aku tak berhak nak mengkritik. Bagi aku sama je semua.

Yang buruk kalau ditutup mungkin kita tak nampak.
Tapi yang buruk dan tak ditutup sekurang-kurangnya kita nampak.

dan yang jahat tak semestinya selamanya akan jahat
yang baik tak semestinya akan selamanya baik

people changes babe.
masa mengubah segalanya,
dunia kita berputar kan.

aku percaya, anak muda (perempuan) kat luar sana yang sedikit sosial itu boleh berubah suatu hari nanti. bila sudah tiba masanya dan kita jejak dunia baru, kita boleh berfikir yang mana baik dan yang mana buruk. alaa dunia muda-mudi kan, memang selalu macam ni. pengalaman kan.

*gelak kecil*

Kepada kawan-kawan lelaki : dengar sini, perempuan boleh berubah tau. lagi-lagi kalau dah masuk alam perkahwinan. aceceh, macam lawak pulak bila sebut pasal kahwin ni.

Oh by the way kawan aku dah nak kahwin dohhhhhh! hujung bulan ni, nama dia Hazaidah bte. Che Ahmad. Wuu rindu gila kat dia, dulu selalu gosip-gosip kat belakang kelas. hehee. tak sabar nak pergi wedding dia. aku beli baju khas untuk pergi wedding dia okay. sekian mekaseh.

Oh, yang soalan kedua tu pulak, tentang rokok.

ada jugak dekat 3 - 4 orang kawan aku yang aku buat macam tu, aku saje cakap "alaa kawan perempuan kau yang lain pun ada jugak yang smoke, apesal aku takboleh?"

sengaja menguji.

Katanya tak sedap mata memandang bila perempuan merokok. (iyee aku tahu, tapi kawan kau yang lain tu bukan perempuan ke? xD) lagi-lagi kalau yang bertudung. lepastu apa lagi eh, panjang lebar jugak diorang explain kenapa tak bagi aku sentuh rokok. Salah satu sebabnya ialah nak jaga akhlak kawan baik diorang ni. takkan nak biar kawan sendiri rosak kan. ha macamtu lah.

Papepun, aku sayang korang babe. Kalau la aku dapat kawan yang agak jahat, mesti diorang dah offer kat aku kan. Alaa lagipun aku bukan betul-betul nak pun, saja menguji korang. hehee. ternyata kawan-kawan aku semuanya baik! yeah love youu guys!

p/s: aku pun bukan lah baik sangat, ada masa jadi jahat jugak *gelak*

Ini yang aku bawa keluar dari kelas lepas jawab soalan addmath *sengih*

Friday, September 9, 2011

Retak bila kau Rancak.


Lu gedik tapi wa salute lu beb, cayalah. suka gila. muah muah!

(Currently playing; Retak by Ratu Rock Malaysia)

"Hati ini hancur dan luluh keranamu.."
fuhlamak jiwang habis.

*sengih*

okay dah. mari kembali kepada tajuk kita.

kalau kau dah benci aku cakap jee. aku terasa tahu tak?
retak. retak woo. pecah woo.. sentap wooo..
bila ada yang lebih sikit, aku kembali retak dan terus retak lagi.
kenapa perlu aku rasa semua ni beb.. mulut kata lain, hati kata lain.
aku takboleh nak tipu diri sendiri. eee serabut lah!

Puas minta pada-Nya, siang malam merayu dipudarkan rasa yang bermaharajalela dalam diri aku ni. Cuma mungkin sekarang belum tiba masanya untuk Dia matikan rasa itu.

kenapa lama sangat nak pulih ni.
kenapa masih ada sisa-sisa yang tertinggal ni.
kenapa aku masih menulis pasal dia lagi ni.
kenapa benda ni selalu mengganggu siang malam aku beb.

retak lagi.

aku dah penat nak rasa benda yang sama berulang kali. aku dah tak larat. aku tak faham kenapa mesti aku yang tanggung semua ni. aku betul-betul tak faham. kenapa aku masih teringat segala jadah yang nonsense ni. haih zzzzzzzzz...~

kalau asyik nak menangeh meroyan macam orang gila pastu tulis macam-macam kat dalam blog bagi semua orang baca pun payah jugak sebenarnya. kata nak SPM bagai. huhh.

aku tahu memang benda ni dah lama berlalu,
tapi.. susahlah.. bagi kau mungkin senang.

see, aku menaip entri ni dalam keadaan retak berpecah-pecah.

*mengeluh*

kau kata kau benci janji manis tapi kau sendiri.. haih entahlah.

come on lah lynn! apeni?

err.. aku tau kau akan baca semua ni.
tapi kau pun boleh buat apa je kan?
aku ni budak sekolah.
tak cukup matang lagi.

and untuk awak, saya mintak maaf sebab saya kawan dengan awak sebab saya taknak teringat dia setiap kali duduk sorang-sorang, thats why saya asyik cari awak. saya mintak maaf sangat-sangat, saya tahu saya jahat, saya pun bukan nya sempurna. saya tak rasa kita boleh pergi jauh. saya harap awak faham. saya dah tak larat nak biarkan pisang berbuah untuk kali ke berapa entah ni. terimakasih.

Retak menanti belah. Hehe.

Macam kertas, sekali kau renyukkan, mungkin kau boleh luruskan kembali tapi kesan renyukan itu tak mungkin akan terpadam.

Yang penting sekali..

"Theres no one else could ever make me feel I'm so alive" - This I Love, GNR

p/s: Aku cuma boleh berharap pada yang Satu.

Thursday, September 8, 2011

What's done can't never be undone.

Trial. 

O M G, bila sebut pasal trial maknanya.. We got just 2 months to go. 

hari ini, 8 September 2011.

14 November 2011? <----- tarikh darurat bagi semua anak-anak yang lahir pada tahun 1994 dan bersekolah.

aku dah rasa bahang-nya. aku dah rasa, aku dah rasa. 
aku dah rasa perasaan gelisah bila melihat kertas trial yang sumpah macam hamende tah. rasa macam nak koyak-koyak je.

2 months to go lynn, 2 months. 

kau dah bersiap sedia nak berperang?
aku belum. 
kau nak tewas di medan perang?
aku taknak.

kalau orang lain boleh semangat untuk aku, boleh risau dengan aku, kenapa aku tak boleh. kenapa beb.. mana hilang semangat tu? haih come back to me, please. 

Aku nak jadi yang terbaik, sebab sebelum ni aku pernah kecewakan dia. aku nak dia tahu, aku boleh buat semua ni tanpa dia. aku rindu dia. gila kaw-kaw punya rindu. aku kena kuat, dia dah ajar aku untuk jadi kuat. ya, tak ada orang lain dalam dunia ni sehebat abah yang dah mengajar aku macam-macam dari telapak kaki aku sebesar 2 jari sehingga detik terakhir aku bersamanya.

Aku kena bangkit. 

goodluck alynn, 
goodluck kawan keliling,
goodluck teman-teman,
goodluck spm 2011 candidates, 

and..

goodluck awak! 

*senyum*

kita sama-sama berjuang, dalam satu matlamat yang sama. 
(aceceh dah macam iklan plkn pulak dah)

harap-harap ini bukan cakap kosong. hmm.

p/s: bila kita minta kepada-Nya, nescaya Dia akan perkenankan. sabarlah dan yakinlah akan kebesaran-Nya. :)

Friday, September 2, 2011

Bila Si Bandar bertemu Si Kampung

Hari Raya, biasalah kebanyakannya memang akan pulang ke kampung halaman masing-masing. tapi aku disini bukan untuk bercerita tentang Raya. tapi tentang Orang Kampung.

Petang-petang berbual dengan orang-orang di kampung sebenarnya agak seronok. tak percaya, cubalah.

Open Table-talk dengan sepupu-sepupu, abang, dan pakcik.

Macam-macam cerita ada. well, aku lebih suka mendengar dan memberi pandangan dari sudut fikiran akal kecil aku ni. yes, memang berbeza sangat cara berborak dengan orang bandar dan orang kampung.

kalau dengan kawan-kawan aku, biasanya kami akan ber-gossip. tak lain tak bukan, cerita terkini sensasi meletop lagi kaw kaw macam dalam cerita 'Fuhh' yang Awal Ashaari jadi hos tu.

kalau di kampung pula, lebih kepada cerita-cerita teladan (bukan cerita yang stok baca buku nak tidurkan adik kecil kau kat rumah tu) dan pengalaman mereka dalam kehidupan harian ni.

aku suka. sangat suka. sampaikan aku rasa nak call semua sepupu aku suruh datang depan rumah nenek aku lepak hari-hari.

macam pakcik aku, dia cerita tentang pengalaman dia dalam agama. cara dia cerita tak buat aku bosan. kira berdakwah sikit-sikit. time cerita tu dia ada sebut hadith, atau potongan-potongan ayat Al-Quran serta maksudnya yang buat aku terdiam dan macam.. woow, awesome gila pakcik aku ni.

Ilmu dunia. Ilmu Akhirat.

Dua-dua dia cerita. Orang kampung, biasalah. Cerita pasal tok dukun sana sini, bomoh semua tu. Bukan dalam movie je kau orang boleh tengok semua ni, dalam realiti pun ada. jangan terkejut.

"Tengok dia, batu tu. Ada isi ni, berapa lama kau belajar? cerita sikit kat dia.. kot kot dia nak belajar sama" - pakcik aku cakap kat sepupu aku

"dia perempuan pakcik.. lynn kau duduk jauh sikit, orang lelaki punya hal ni"

"aik apesal perempuan takboleh tahu pulak? Perempuan lagi bagus belajar, orang perempuan lah yang paling susah nak dijaga tau" - pakcik aku cakap

and I was like.. hmm? Ilmu apa ni?

lepastu pakcik aku sambung,

"lynn kalau kau nak belajar Ilmu ni, jumpa pakcik. pakcik ajar. Biar kita nampak kosong dari luar, dalaman orang tak tahu. Kita kena bersedia, benda ni boleh berlaku kat siapa-siapa pun.. orang zaman sekarang boleh buat macam-macam kat kita lynn"

Okay rupanya Ilmu yang macam.. emm emm.. ala aku tak reti nak cakap tapi bukan Ilmu dalam Otak, tapi Ilmu dalam Dada lah. Something like Ilmu mempertahankan diri. Aku pun tak dapat catch-up sangat bahasa kiasan dia orang ni. Yang penting, bukan ilmu pelik-pelik ala khurafat gitu. Aku kagum. sangat kagum.

Biar otak kita tak bijak, janji Dada kita penuh dengan Ilmu.
Kat 'sana' nanti, Ilmu dalam dada yang akan bantu kita dulu, baru Ilmu dalam otak.

Cakap kat aku, berapa peratus je Orang Melayu kat Malaysia ni yang hidup senang lenang dan ingat Tuhan?

20% je aku rasa.

Ilmu dalam Otak buat kita tamak dengan Dunia.
Ilmu dalam Dada buat kita semakin dekat dengan Dia.

Bumi kita dah semakin Tua.

Ini tafsiran aku, kalau kau tak setuju jangan marah. Cuba fikir.

p/s: Aku tahu benda ni tak elok diheboh-hebohkan, niat aku cuma hanya mahu berkongsi dengan kawan-kawan. sekadar renungan.

Sunday, August 28, 2011

Entri Raya ke ni?


Kalau tahu sakit begini
Tidak aku bermain cinta
Kalau tahu siksa begini
Tidak aku menyanyangi mu
Pilu resah di hati ini
Mengusung rindu...
Ku tak berdaya

Hari-hari dengar lagu ni Farid nyanyi, walaupun agak menyampah dengan pitching lari dia tu, lama-lama aku pulak tersuka. Jiwang pun jiwang lah. Oldschool kan? Hehee.

Okay sebenarnya aku terdengar lagu ni masa on the way balik kampung tadi.

Selamat Hari Raya Abang Hensem, saya mintak maaf dari awal kita kenal sampai sekarang tau. Salah silap harap dimaafkan. Semoga kita sentiasa keep in touch ya. Jaga diri tau. dan terima kasih untuk segalanya. 

tak lupa juga, buat keluarga, sepupu-sepapat, kawan-kawan, adik-adik, akak cleaner, makcik kantin, abang polis, bomba dan semua sekali.. 


SELAMAT HARI RAYA! MAAF ZAHIR BATIN.

kita semua akan meninggalkan Ramadhan, moga-moga bertemu lagi Ramadhan akan datang, InsyAllah. Dengan Izin Tuhan. 

*senyum*

Wednesday, August 24, 2011

Perasaan itu tak perlu disalahkan.

Yang perlu disalahkan, kita.
Kita yang mengawal perasaan itu.
Bukan perasaan yang mengawal kita.

Aku tak kata aku serik.
Aku tak kata aku benci.
Aku tak kata aku tak suka.
Aku tak kata aku lupa.
Aku tak pernah tipu kau.
Aku tak pernah buang kau.
Aku tak anggap ni semua drama
Aku tak cakap apa-apa
Aku hormat perasaan ni
Aku tahu aku muda lagi
Aku tahu aku tak patut terjebak dalam semua ni
Tapi apa yang boleh aku buat?
Aku tak paksa
Aku tak minta
Aku tak terima
Aku tak menolak
kan?

sini sana pasangan bercinta. dalam facebook bersepah-sepah. In a relationship, engaged, married dan gambar-gambar konon 'forever in love' bagai.

Aku terfikir.

Takpayah nak forever forever sangat la, yang forever ni la selalu tak forever langsung. aku malas nak cakap, kita ni muda lagi beb. jauh lagi perjalanan kita. cuba lah fikir sikit.. kalau betul pun dia jodoh kita, belum masanya lagi kita nak serius dalam semua ni. kau nak amik SPM dalam keadaan perut boyot isi dah tersimpan dalam 6 bulan?

bukan aku nak salahkan orang yang bercinta sakan bagai nak rak tu, tidak. bukan juga aku nak halang kau bercinta. tak salah kita ada perasaan tu. aku ulang, TAK SALAH untuk ada perasaan kat seseorang. ini normal kan bagi manusia. kalau tak ada perasaan itu, tak wujud aku di dunia ni. tapi masalahnya, masa muda ni, maksud aku yang terlalu muda macam aku ni sangat tak sesuai. mungkin aku belum ada pengalaman yang cukup besar dalam bidang ni, tapi aku suka berfikir tentang hati dan perasaan.

Aku pernah rasa semua tu
Aku pernah rasa macam tak kena kalau sehari tak dengar suara kau
Aku pernah rasa aku perlu/wajib text kau sepanjang masa
Aku pernah rasa nak duduk sebelah kau sepanjang masa
Aku pernah rasa nak jadi sempurna di mata kau

Aku pernah rasa semua tu! aku pernah.

tapi aku pernah juga terfikir, kalau sekalipun orang yang aku takboleh tidur kalau sehari tak dengar suara, tak message apa semua tu tiba-tiba ajak aku 'in a reationship', aku akan terima ke?

Kat situ aku akan berada dalam dilema.

sayang memang sayang,
aku tak tipu. sumpah.

tapi aku rasa masa tak sesuai. memang tak sesuai.

dan realitinya, aku memang tak ada hubungan dengan sesiapa pun.

see? kau sayang macam mana pun, tak kemana jugak sayang kau tu. bercinta sakan, last-last break-up. suka gila kaw-kaw, last-last lost contact. last-last macam tu jugak. last-last akan terpisah jugak. last-last ending-nya semua sama.

melainkan, dah tiba masa untuk kita betul-betul serius dalam hal ni.

sekarang, bagi aku, belum tiba masanya lagi.

suka ada
sayang ada
rindu ada

ini biasa.

Perasaan itu sangat indah. aku tahu.

kalau perasaan itu buat kau jadi orang yang lebih baik, teruskan.
kalau perasaan itu buat kau jadi semakin teruk, LUPAKAN.

p/s : Kalau aku salah, jangan marah. ini pendapat aku.

Sunday, August 21, 2011

Isi Hati si Jiwa Muda


Kadangnya aku sendiri pun payah nak faham dengan isi hati sendiri.

(Currently playing : Lagu sentimental stok dengar sebelum tidur.)

Lama aku tak menulis sebegini, entri-entri sebelum lebih kepada perasaan daripada pemikiran dan idea-idea aku berkenaan keliling aku. macam biasa, aku memang suka berfikir. tapi sekarang, aku jarang luangkan masa untuk berfikir. berfikir di luar kotak, menafsir persekitaran aku. tak kira lah tentang benda yang bernafas ataupun tidak. 

hari ini, aku kembali berfikir.

aku suka blog anak seni malaya ni. ---> http://zahiriladzim.blogspot.com

hampir setiap kali aku menjengah ke alam maya ni, aku akan 'klik' pada link blog dia. comfirm punyalah! aku suka entri-entri dia, cara dia berfikir, cara dia mengolah tentang dunia kita yang satu ini buat aku terdiam dan berfikir sejenak.


Pandai mereka bermain kata 
Pandai mereka merekacipta 
Pandai mereka memberi percaya
Pandai mereka menjual muka
Pandai mereka menagih simpati
Pandai mereka mengasih hati
Pandai mereka menipu
Pandai mereka tersimpul malu
Hari ini mereka kejar keduniaan
Hari ini mereka kejar kemahsyuran
Hari ini mereka kejar keuntungan
Hari ini mereka kejar kepentingan
Mereka seperti seorang kapitalis
Yang mementingkan kepentingan diri
Cuma bukan wang ringgit yang dicari hari ini
Tetapi kepuasan diri yang digilai


petikan dari puisi "Mereka Sudah Buta"


Aku suka. sangat suka.

Untuk kawan aku yang dalam kebingungan
Untuk kawan aku yang dalam kesusahan
Untuk kawan aku yang mencari kebebasan
Untuk kawan-kawan keliling aku
Untuk kau yang disebelah aku
Jangan risau, aku ada. sentiasa.
Tak semua orang boleh pergi sejauh kau,
Sabarlah.

Susah untuk orang 'vateren' ni memahami isi hati si jiwa muda.
Mereka sudah buta.

p/s: Ya Allah, jika itu takdirnya, permudahkanlah.

Sunday, August 14, 2011

Awak v.s Saya


AWAK

Sangat bersopan santun dan bertolak ansur
Sangat cermat, teliti dan teratur
Suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
Pendiam tapi pandai bercakap
Sikap sangat cool, sangat baik, dan mudah simpati
Sangat prihatin dan terperinci
Amanah, setia dan Jujur
Sangat sensitif yang tidak diketahui
Orang yang banyak Berfikir
Daya pentaakulan yang baik
Otak bijak dan mudah belajar
Suka mencari maklumat
Kawal diri dari terlalu mengkritik
Pandai membawa diri
Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia
Sukakan hiburan, musik, dan melancong
Sukakan ketenangan
Kurang menunjukkan perasaannya
Terluka hatinya sangat lama disimpan
Terlalu memilih pasangan
Sukakan benda yang luas
Bersistematik

SAYA

Suka berbual 
Suka orang yang sayang padanya
Suka ambil jalan tengah
Sangat menawan dan sopan santun
Kecantikan luar dan dalam
Tak pandai berbohong atau berpura-pura
Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan
Sentiasa berkawan 
Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
Cepat marah
Macam pentingkan diri sendiri
Tidak menolong orang kecuali diminta
Suka melihat dari perspektifnya sendiri
Tidak suka menerima pandangan orang lain
Emosi yang mudah terusik
Suka berangan dan pandai bercakap
Daya firasat yang sangat kuat 
Suka melancong, bidang sastera dan seni
Pengasih, penyayang, lemah lembut
Romantik dalam percintaan
Mudah terusik hati dan cemburu
Ambil berat tentang orang lain
Suka kegiatan luar, lasak
Orang yang adil
Boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
Mudah patah semangatt

ini padilah kamsah yang cakap. salah jangan marah. bye.


P/s: Semuanya akan jadi lebih mudah dan seronok jika saya tak tunggu, saya tak kejar, dan saya tak buang, *senyum*

Friday, August 12, 2011

Dah tiba masanya..


STRUGGLE!

SPM lagi berapa hari? aku taknak cakap, nanti nak nangis. *muka sedih*

Dah tiba masanya untuk aku tolak tepi semua hal yang tak penting
Dah tiba masanya untuk aku bercinta dengan buku dan (bukan mukabuku)
Dah tiba masanya untuk aku tumpukan perhatian dalam kelas
Dah tiba masanya untuk aku mula belajar bagai nak rak
Dah tiba masanya untuk aku jadi bestfriend cikgu-cikgu kat sekolah
Dah tiba masanya untuk aku bersengkang mata tetiap malam

Dah takda masa lagi nak melepak main gitar tepi jalan
Dah takda masa lagi nak calling-calling texting bagai
Dah takda masa lagi nak conteng-conteng buku time cikgu membebel
Dah takda masa lagi nak sengih sorang-sorang teringat kat lu
Dah takda masa lagi nak dibuang macam selalu
Dah takda masa lagi nak update blog!

Okay, Dah tiba masanya..

betul cakap cikgu salmi, aku kena bezakan yang mana penting dan yang mana kurang penting. okay aku buat. bye semua.

SPM DAH DEKAT!!
*pengsan*

by the way, tak terlambat sangat kan kalau aku nak ucapkan selamat berpuasa? Salam Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini memberikan 1001 kebaikan kepada awak awak dan awak semua ya!

p/s: Wuaaaaaaaaa raya tahun ni tak feel lah! *nangis guling-guling atas lantai*

doakan aku dapat catch-up balik semua pelajaran yang aku dah miss. hurm..

Friday, July 1, 2011

Bila dah berkenan..


Okay wa dah berkenan dengan bendealah ni.
Mesti dapatkan sebijik. Mudah dibawa kemana-mana. 
Bukan macam gitar yang besar gedabak itu. 

Ya aku sangat berkenan.
MESTI DAPATKAN UKLELE SEBIJIK!
MESTI!
MAK! NAK SATU!

tapi..
chord dia lain dri gitar. hmm hmm.. tengok ni, 


jauh beza kan? nanti mesti aku pening 
antara chord gitar dengan chord uklele.

hmm takpo aihh, nak seribu daya, taknak seribu dalih.
bye.

Sunday, June 19, 2011

Never mind the darkness, we still can find a way.

Tajuk takboleh belah.

Sebenarnya wa dah malas nak update blog tulis pasal luahan perasaan ni lagi. macam poyo je en jiwang-jiwang bagai. tulis macam-macam pasal si dia kat blog ni. tapi kali ni keadaan betul-betul memaksa wa untuk menulis lagi.

Ehem, lama betul tak update blog.

to-you-know-who-you-are :


Okay, wa taktahu kenapa dan apa motif wa tulis ni semua untuk lu. macam annoying pun ada tapi wa tetap nak tulis. wa tahu lu tahu apa yang wa tulis ni semua untuk lu. wa taknak mention nama, wa bukan jenis yang macam tu. takkan nak bagi satu dunia tahu kan?

Firstly wa nak lu tahu. wa akan cuba untuk tak ganggu lu lagi. and kalau lu boleh cakap "takkan ada perempuan dalam hidup wa lagi", then wa pun boleh cakap "takkan ada lelaki dalam hidup wa lagi" cuma ayat wa ada tambahan "selain lu" di hujung nya. wa tak pasti, tapi selagi wa tak fikir pasal benda-benda ni, InsyAllah nama lu takkan terpadam kat dalam ni *tepuk dada*

wa tak pernah buang lu, wa cuma berhenti tunjuk yang wa selalu ingat kat lu. wa taknak lu rimas. wa takboleh lupa ayat lu time lu cakap lu rimas dengan wa, serious memang takboleh lupa. ayat tu menghantui wa dari dulu sampai sekarang. setiap kali wa nak send message kat lu, ayat tu yang halang wa tekan button send. "eiii rimas betol".

mintak maaf sesangat kalau apa yang wa tulis ni buat lu tak senang duduk, wa tahu kita tak mungkin akan jadi macam dulu lagi. kita dah semakin jauh, wa perlukan masa nak jadikan lu sebagai member wa. mungkin bagi lu senang, tapi bagi wa memang sangat susah untuk lepak dengan lu macam lepak dengan member-member lain. wa sedar semua ni sekadar salah satu fasa kehidupan remaja yang wa tak patut ambil serious sampai mengganggu kehidupan wa. tapi takpe, atleast wa belajar daripada pengalaman dan kesilapan. menyesal tu tak mungkin sama sekali, walaupun kadangnya wa kesal kenapa lah senang sangat wa hanyut dengan perasaan wa ni.

masa awal kita kenal, wa tak terfikir yang wa akan pergi sejauh ni dengan lu. tapi masa dah mengubah segalanya. kita kenal tak lama, tapi macam-macam wa belajar dari lu. wa mintak maaf kalau sepanjang kita kenal wa ada buat salah dengan lu, terasa hati or apa-apa jelah. wa cuba jadi yang terbaik untuk lu, tapi ternyata yang terbaik dari wa bukanlah yang terbaik buat lu.

lu teruskan hidup lu macam biasa. lu ikut cara lu, wa ikut cara wa. jalan kita berbeza. mungkin satu hari nanti kita akan bertembung, kalau ada jodoh tak kemana. yang penting, buat masa sekarang ni wa taknak fikir pasal ni lagi. bukan taknak, tapi wa KENA/PERLU/HARUS tolak tepi semua ni. takda guna wa sorang-sorang dok fikir pasal lu, lu pulak tak fikir ape-ape. and wa akan cuba buat apa yang lu suruh. SPM kan? *senyum*

lastly, satu hari nanti wa akan datang cari lu. itu pasti. cuma bila masanya tu wa tak tahu. kita kawan kan?

kalau kawan, awak senyum, saya senyum. :)


p/s: tiba-tiba mood nak serious je. jiwang pulak tu. sejak kebelakangan ni mood aku swing lah. tekanan dengan kerja yang banyak kot. mungkin juga.

  Kata orang, musik itu cerminan perasaan. Aku setuju. dan memang aku bermain musik untuk meluahkan perasan. cool kan? ya aku memang cool. kau jeles?



Aizat - Sungai Lui chords

F - XX3210

[intro] - C Em F 2X

     C       Em       F            
Pejamkan matamu untuk ku 
    C            Em     F 
Dengarlah dunia berkata-kata 
   Dm    G      C        F
Usah kau ragu disini tempatmu
      Dm  G            Em               
Walau berubah dimata kita Tetap indah
      F                 G  
selagi kau masih percaya

C Em F 2X

    C      Em      F     
Ketawa kecewa terpisah 
         C          Em      F
Jalan yg lurus kian berhalang 
      Dm      G     C          F
Adakah semua ini yg ku inginkan
    Dm    G              Em               
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata 
      F              G  
Ku harap ku masih percaya

C Em F 2X

   Dm      G     C            
Adakah semua ini yang ku inginkan 
F       Dm    G                Em         F
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
            G                  G
Ku harap ku masih percaya 
Dm  G        C         F
Buka matamu Biar aku memelukmu
     Dm   G          Em         
Kita bersama masih muda masih mentah 
      F                G            - Am
Ku harap kau masih percaya
       F - G
Selama ini

Em F G - C

Wednesday, March 23, 2011

Seriously..

Mula-mula aku sendiri bahan member aku, 
"hek eleh takda band lain ke nak minat.."
"macam ape aaahhhhhh jiwang-jiwang.."

sekali aku pun berjangkit.. 


sekarang..

aku play video ni bape juta kali pon tak bosan. 
bila online asyik search pasal gnr je.
tak tahu kenapa. tapi aku suka.
ishh.. suka lah axl rose tuuuuu. aww.
okay, aku suka dia time muda-muda je lah. 

*gelak*



macam ni lah, suka time handsome je.
dah tua kerepot, semua ditinggalkan! 
aii.. apenak jadi.. apenak jadi..

p/s: aku busy sekarang, takda masa nak menaip panjang lebar.
tunggu saya ya!

Sunday, March 20, 2011

SPM 2011

A cute butterfly

A beutiful flower

Cawan dan piring kosong
 Hasilnya nanti..
Contoh yang sudah siap

Cantik kan. huu.

Ni pon cantik

 by the way, gempak tak..













AWESOME ART!