Wednesday, December 30, 2009

// Harapan

Sayang seribu kali sayang
Harapan itu ditelani kesibukan
Harapan itu sengaja dilupakan
Harapan juga dijadikan mainan
Harapan kau juga sudah hilang

Hilang
Hilang lah semua harapan
Harapan yang diberikan olehnya
Harapan yang diharapkan oleh mereka
Dan juga harapan yang engkau sendiri berikan

Entah kemana
Hilang sudah kelebihan
Hilang sudah kecantikan
Hilang sudah kemanisan memori itu
Yang tinggal hanya keperitan

Hilang semua kenangan
Hilang bagai air laut
Yang mengalir ditelan ombak

Hilang lah Harapan itu
Hilang terus dari ingatanku


p/s: Lama betoi aku tak menulis puisi !

Monday, December 28, 2009

// Puas hati kau??!

Sumpah aku marah dengan diri aku -__-"

woh woh woh my result sangat teruk doe err tapi tak failed laa. tapi aku sangat tak puas hati dengan result aku. hurmm. ahh! aku rasa nak menjerit sekuat hati

arggggghhhhhhhhh!!

mana tak nya, subject yang aku target dapat score, aku takdapat score. then subject yang aku mati-mati menangis sebab tak dapat jawab, aku dapat score. arghhh. tapi yang tu aku bersyukur gila lah kan.

aku rasa semua yang Gred B tu kalau aku perform lagi sikit, aku dah straight A dah. arghh! tapi nak buat macam mana, sapa suruh hang malas belaja dulu. padan muka hang la alynn oii~

sobs.. sobs.. sobs..

mak, abah, alynn mintak maaf. alynn kecewakan mak abah. i'm sorry!

sumpah nak menangis weh. err, dah menangis dah pun

1a7b sangat tidak cukup untuk membuatkan aku tersenyum. T_T

Saturday, December 26, 2009

// Haa haa tak tahu !


cek baru ja balik dari kampung cek di kedah.

hmm, sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa ni. tapi aku tetap nak post satu entry berkenaan dengan ini. aku punggg tak tahu kenapa. mungkin ada udang disebalik mee hangus.

sekarang, dekat blog ni aku dah jadi macam seorang yang sangat sentimental dan juga serious. mana pergi ntah aku punya gelak gelak tu. idea aku macam dah tersekat kat otak ni. mungkin betul orang cakap, blog hanya untuk jiwa sang penulis. bukan budak jiwa sentimental macam aku ni.

bila aku baca balik entry entry aku, aku rasakan blog akuu ni dah hilang serinya (macam selama ni ada seri ja blog aku ni) kenapa? aku pungg tak tahu. mungkin disebabkan gaya dan cara hidup aku sekarang. ah! takda kena mengena langsung.

semalam, aku rasa berat hati nak tinggalkan kampung aku. rasa macam apa ntah. susah nak ditafsirkan melalui perkataan. aku rasa macam nak duduk lama kat situ. tak apa lah, mungkin next time aku boleh duduk situ lama lama. next time? bila lah tu agaknya kan? aku pungg tak tahu. dua tahun akan datang mungkin.

memang betul aku jarang balik ke kampung kedah. kalau dulu, aku macam tak feel sangat duduk sana, tapi sekarang bila dah besar (sikit lah) aku dah feel dah hidup di kampung. best juga ya. dengan sawah padi lagi. ah! tenang sungguh aku kat sana. seronok betul aku!

tapi sayangnya aku tak amik gambar dekat sawah tu pun. ah rugi betoi!

mula mula kitorang pergi piknik dekat Tupah. fuhh, syokk betoi mandi manda disana. haha. meh sini aku bagi korang tengok gambar dia, sikit jelah yang aku boleh bagi;

mula mula pasang khemah dulu


ni dah nak terjun dah ni !

hikhik, dah kuyup dah!

akmal memang begitu -__-"

tak habis habis lagi tu. aihh.

untuk gambar mandi mandi, ni jela yang aku boleh sertakan. haha. malas nak upload banyak banyak. then malam tuu kitorang buat bbq;


fuhh ayam ni memang sedap gila lah!

hehehe rindu ayam ni!

haha, dah lah tu. aku dah penat ni. nanti lah aku update yg baru. okay bye bye. salam.

p/s: Al-Fatihah to my late PakLang yang telah kembali ke rahmatullah pada minggu lepas. Amin.

Wednesday, December 16, 2009

// zzZzz..

sejak kebelakangan ini aku selalu tak dapat tidur pada waktu waktu sebegini. maksud aku, arround 12-1 a.m.

jadi aku pun menghabiskan masa yang ada sementara menunggu mata ini mengantuk dengan cara membuka folder folder dan menyelongkar laptob ni. macam macam yang aku jumpa. eh, jangan fikir bukan bukan okay. maksud aku, aku jumpa banyak gambar gambar lama time suka snap gambar syokkkk sendiri. aiyoyo lawak doe.

then selongkar punya selongkar punya selongkar,

aku terjumpa satu folder yang aku nyorok dalam dalam sebab taknak bagi orang jumpa. nak tahu folder ape ? folder.. yang penuh dengan gambar dan nota. haha. gambar sape ? nota ape ? jeng jeng jeng.

mulanya aku nak delete jee folder tuu, tapi tak terdaya -__-"

jadi aku pun buka dan lihat satu-per-satu gambar yang ada didalam nya. then aku buka pula nota nota yang dulu aku tulis. mak datukk, panjang lebar beb! selepas aku baca punya baca punya baca. aku rasa lain macam. terus aku tak jadi nak delete folder tu. sebab apa ? aku punggg tak tahuuu.

tolong aku, kembalikan alynn yang dulu.



// Entry Tiada Tajuk


buka album tagged photo kat myspace
and then aku jumpa pic ni
aku cuma nak cakap

seriously aku rindu gila time ni doe
sumpah aku rindu time ni

get well soon dam, then kita lepak balik macam selalu okay ?

Saturday, December 12, 2009

// Kata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih

aku dah bosan dengan perkataan ni.

H I P O K R I T

sebetulnya aku memang taksuka orang yang ada sifat macam ni, siapa je yang suka orang yang sifatnya begini bukan? tapi tak dapat aku nafikan kadangnya aku juga bersifat sedemikian tanpa aku sedar. tapi aku ada nawaitu mahu menghindarinya. tapi kau ? ada ?

selalunya orang cakap, "aku benci orang hipokrit, tak jujur, ego and etc." tapi bila aku tengok balik, hampir 90% yang korang cakap tu semua ada kat diri korang sendiri. aku disini bukanlah nak judge korang, tapi fikir lah jugak kalau nak bercakap tu ye. tengok dulu kiri kanan, depan belakang, atas bawah. jangan sampai ada yang meletup nanti. *gelak*

aku pun tak tahu apa motif aku post entry macam ni. cuma, petang tadi aku lepak dengan super-best-friends-forever aku dan kitorang borak macam macam termasuk topik pasal Hipokrit ni.

kadangkala kita tak sedar apa yang telah kita lakukan. dan masa ni lah gunanya kawan.

aku..

......

I don't know what to say

Wednesday, December 9, 2009

// aku yang menghitung hari..

pernah tak dalam sepanjang hidup kau, ada satu rahsia atau perkara yang perlu diberitahu kepada seseorang tapi kau tak boleh dan tak berdaya nak beritahu. dalam masa yang sama kau taknak mereka tahu, tapi mereka perlu tahu supaya benda ni tak jadi lebih teruk. pernah?

dan kau sebenarnya lebih rela tanggung sendiri tanpa ada yang risau akan diri kau. hmm. perasaan aku bercampur aduk dalam masa yang sama aku terpaksa menghitung hari untuk menceritakan perit yang aku tanggung selama ini. ahh poyo lagi. ishh

kalau lah aku diberikan kekuatan untuk memberitahu semua ini
kalau lah mereka boleh baca fikiran aku
kalau lah mereka faham melalui gerak geri aku
kalau lah mereka tahu !

kalau lah-kalau lah-kalau lah. tak habis habis kalau lah..

hmm. jadi macam mana ni ? apa yang perlu aku buat ?

tolong lah ! aku buntu !

// crying without reason. weirdo~

Now Playing : Pergi by Aizat

sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kau lah laguku
kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia



kalau lah aku seorang yang sempurna di mata dunia, alangkah seronoknya hidup aku kan? tapi malangnya tiada apa yang sempurna di muka dunia ini. jadi aku pun campak jauh jauh impian aku tu.

crying without reason. sometimes kita boleh menangis tanpa sebab kan? atau mungkin ada sebab yang tersembunyi dan kita tidak menyedari akan sebab itu.

ohh, okay aku suda tahu.

Monday, December 7, 2009

// Cepat sungguh masa berlalu

This is Mr. Cow di Beryl's Seri Kembangan

mulanya gua nak minta maaf kepada rakan-rakan yang gua rasakan telah lama tinggalkan tanpa berita sejak gua mula bekerja ni. gua minta maaf, tiada niat mahu menjauhkan diri. betul. sumpah tak tipu.

sorry guys.

busy di tempat kerja membuatkan gua dah tak rapat dengan korang macam dulu.
tapi after payment day kita lepak ehh ? haha. dan pengalaman bekerja membuatkan gua rasa lebih mengenali erti hidup. woah! poyo gila aku. haha.

kat tempat kerja gua tu, macam macam kenangan ada. kenangan gua kene marah, kena tengking, kena gossip, usya abang kachak, lepak dengan member, dan belajar bahasa cina. haha. kalau nak list kan, banyak sangat bro. memang banyak pengalaman yang boleh gua gunakan di masa depan. ceh, poyo lagi! aduh

terima kasih kepada Beryl's coklat yang telah menerima budak bawah umur macam gua ni bekerja part-time di waktu cuti sekolah.

sepanjang kerja ni jugak, gua dapat banyak pengalaman dengan kawan-kawan. gua dah sedar yang selama ni gua pentingkan diri sendiri, gua bergaduh dengan kawan-kawan sebab benda kecil, gua touching dua-tiga hari sebab sakit hati, dan macam-macam lah.

pejam celik pejam celik, payment day dah nak tiba. bermakna, gua dah kerja hampir sebulan. kejap je kan waktu berlalu ? lepasni takda lah gua lepak dengan Kak Munirah, Kak Ana, Kak ape ntah nama dia tu dengan Miss Chan yang cerewet nak mampus tu. adoi. Mesti bila dah tak kerja nanti gua rindu dekat Miss Petir yang sakai gila tu. Haiyak! (buat gaya macam miss chan)

sedih pulak nak tinggalkan dunia Beryl's tu. walaupun penat kene push hari hari, tapi gua tetap enjoy dapat pengalaman macam ni. ingat senang ke nak dapat pengalaman macam ni ? lagi-lagi ada kawan yang gila-gila macam adam, yasmin, nadira, nabella and terutama sekali danial yang suka buat lawak bodoh tu.

dekat tempat kerja ni jugak gua dapat ramai kawan baru yang boleh ngamm dengan gua macam Opie, Kidd, and Rina. seperti biasa ada jugak mangsa mangsa yang asyik kene bahan, MEGGIE. tapi sorry meggie, gua gurau je okay selama ni. jangan ambil hati ye.


p/s: nanti mesti aku Rindu Mr. Cow kat atas tu :)

Monday, November 23, 2009

// Hari ini dan Semalam

sekarang aku sedang terfikirkan tiga perkara.

yang pertama,

aku sangat-sangat menyesal tidak hadir ke sekolah pada hari terakhir persekolahan kerana aku sudah miss satu babak yang selama ni aku nantikan. tambahan lagi, aku rindu nak lepak disekolah. dan yang paling penting aku takdapat merasai coklat yang si bedah tu nak bagi! grr. geram sungguh. dah la takdapat jumpa dah lepasni. haih.

yang kedua,

aku mula rasa menyesal ngade-ngade nak kerja part-time dulu. pasal aku hari-hari tak cukup tido plus sakit badan. dah la penat. adoi malang betul nasib badan. lagi-lagi bila tekanan kerja yang diberikan amat berat dan susah. wah, sakit hati betul! bila lah nak cukup sebulan ni ?

yang ketiga,

aku menyesal sebab selama ni aku tak berfikir panjang dan hanya mementingkan segala yang bersifat duniawi je. tapi aku sedar, segala masalah dan dugaan yang datang disertai hikmah dan kebaikannya. dan aku juga sedar bahawa takdir telah ditetapkan sejak azali lagi. dan aku tahu aku perlu kuat.

akhir kata..

segala yang berlaku dalam hidup aku sejak kebelakangan ni mengajar aku erti hidup, erti sabar, erti persahabatan, dan erti pengorbanan. semalam aku gembira, hari ini aku sedih, siapa tahu hari esok ? dan yang pastinya aku akan pastikan hari esok akan lebih gembira daripada hari ini. insyAllah.


p/s: eh, apa motif aku post entry macam ni ?

Sunday, November 22, 2009

// Untuk yang Terakhir Kalinya awak,

tiada motif



Thank God, aku dah sedar. aku dah sedar. aku dah sedar. Alhamdulillah!

But,
Untuk terakhir kalinya gua nak luahkan semua yang gua rasa dekat lu. Selama ni gua bodoh, gua ikut ape lu cakap, gua agung-agungkan lu yang kononya hebat tu, gua hormat lu gila-gila dan banyak lagi. lu tak tahu semua tu. tak tahu, kan?

Sekarang,

Gua dah penat. gua dah serik. gua dah malas nak tengok muka lu lagi. maybe boleh nak tengok tapi untuk bertegur sapa, I don't think so. gua dah bagi second chance kat lu, lu buat taik lagi. kalau sekali takpa bro, ni kali kedua memang gua dah takkan bagi chace la. sorry to say. dan gua tak rasa lu perlukan 'chance' dari gua. because i know you.

Kadangnya gua rasa macam gua terlalu baik bagi chahce dekat orang macam lu ni dulu. perghh macam sial do, bukan nak perasaan baik atau bagus, tapi kenyataan. orang macam lu tak patut diberi chance. siriously gua menyesal dapat kenal dengan lu. kenapalah tuhan temukan aku dengan kau. ahh. sakit hati bro!

Mulai saat ini, Detik ini, takda lagi lu dalam hidup gua. FullStop!

By the way,

Adam - Yasmin.

Thanks dear, korang sedarkan aku. hmm aku cuma sedikit terasa sebab korang tak straight dari awal-awal lagi. tapi takpa lah, aku faham situasi kau. kalau aku kat tempat korang pun aku buat benda yang sama. so thanks a lot friends. Yeah! i love you so much! <33

Pesanan ringkas dari gua : Ini antara gua dan dia je. kalau y'all takfaham sila buat bodoh okay. trimas dan please come again later~

Friday, November 13, 2009

// Copyright ; AR !

Anda rase couple bole end forever?
J: err, tengok pasangan lah kot

Pernahkah anda cium seseorang?
J: mestilaa pernah.

Adakah anda rase orang yang terakhir anda cium itu best?
J: sangat best. dia teman aku hari hari kat rumah :)

Adakah anda akan bercinta dengan seseorang pada bulan seterusnya?
J: tidak.

Berfikir banyak sebelum tidur?
J: Ofcourse

Anda inginkan anak?
J: mestila nak bodo!

Semalam lagi best dari hari ni, kenapa?
J: sebab ptg tadi enjoy sgt!

Pernahkah orang salah mengeja nama anda?
J: selalu sangat. A-D-Z-L-Y-N lah!

Adakah anda menyimpan rahsia daripada orang yang ingin tahu tentang hal yang sebenar?
J: ye. kenapa? nak tau?

Anda single?
J: anda rasa?

Adakah anda menyimpan gambar lucah kawan anda?
J: -____-"

Adakah anda rasa anda sesuai dengan seseorang yang anda suka?
J: manalah aku tahu. aku ada suka sape sape ke eh?

Adakah weekend ni akan jadi best bagi anda?
J: TIDAK ! sebab aku perlu bekerja ~ ;(

Siapakah orang yang ketiga terakhir text anda?
J: Nazrin.

Pernah date dengan seseorang di jail?
J: tidak lah. masuk dalam even melawat orang tu pun tak pernah.

Pernahkah orang yang terakhir anda cium marah anda?
J: hari hari kena marah sebab selalu lupa tutup almari baju HAHA

Adakah anda seorang yang penyabar?
J: adalah sikit sikit.

Ada tak orang yang selalu telefon atau bercakap dengan anda sebelum anda tidur?
J: mestilah ada. apelah.

Adakah anda mempunyai perasaan terhadap orang yang terakhir anda cium?
J: Saya Sayang Mak Saya !

Adakah anda akan bangun sebelum pukul 7am esok?
J: ye, aku kan kene kerja -__-"

Adakah anda akan tidur di lantai hari ini?
J: tidaklah sayang, tak feel la tido kalau macamtu. dah la penat ni! grr

Adakah perempuan yang terakhir anda cium itu ambil berat tentang anda?
J: Sangat! dan saya suka :)

Pernahkah anda mengintai kawan anda berasmara?
J: KERJA GILA !

Jujur, bagaimana kehidupan anda sekarang?
J: Pagi kerja , petang balik. malam online kejap then tido.

Ada tak topik yang sentiasa buat anda marah?
J: hmm, setakat ini tak ada. aku boleh borak tentang apa saja perkara kot.

Bilakah waktu terakhir anda menangis?
J: dua minggu lepas kot.

Pernah dengar lagu country tak?
J: ntah lah.

Adakah anda gembira sekarang berbanding dengan lima bulan sebelumnya?
J: gembira Sangat! sebab hidup aku lebih bahagia dengan kawan dan ada si dia yang buat aku happy

Adakah anda rasa anda tidak akan lupakan seseorang buat selamanya?
J: ada seseorang yg sangat susah untuk dilupakan. aku pun taktauu kenapa -__-

Apakah yang akan anda lakukan sekiranya anda baru bangun dari tidur?
J: mengeliat dan cakap "wahhh ! malasnye nak keje !" then tido balik 5 minit. pastu kene hempuk dengan mak -___-"

Awak rindukan seseorang?
J: sangat. ada 3 orang. imysm.

Adakah anda ingin meluangkan masa dengan seseorang sekarang?
J: kalaulah dapat diberikan peluang, aku nak jumpa sekarang jugakk

Apa yang anda rindukan pada waktu dulu?
J: main 'police and thief' dekat padang sebelah rumah

Okay ke jikalau anda cium seseorang bila anda single?
J: mestila okay

Adakah anda kisah tentang ex girlfriends/boyfriends anda jikalau dia minum arak?
J: pergi mampuslah dengan dia.

Adakah anda tahu baju apa yang akan anda pakai esok?
J: jeans dan t-shirt warna grey dan sweater kot~

Siapakah orang yang lahir pada tarikh yang sama dengan anda?
J: haa ? sape eh ? aku tgh blur skang. lupela, sorry.

Baju warna apa yang anda pakai sekarang?
J: black and grey

Bolehkah anda keluar ke public dengan pakaian yang anda pakai sekarang?
J: kedai runcit okay la kot

Adakah lagu profile anda mempunyai maksud dalam kehidupan anda sekarang?
J: hehehe. ada sangat sangat :P

Bagaimana perasaan anda sekarang?
J: happy ada, rindu ada, sebersalah ada, risau pung ada!

p/s: Takda kerja, Cari kerja beb!

Saturday, October 24, 2009

// Takecare disana ya !

Lebih tua dari ku harap sabar menunggu
Kepulangan mu ku tunggu
Bukan maksud ku mendiam
Tiada niat menyimpan dendam
Hakikat nya rindu yg mendalam

Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu
Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ingin ku ulang kemasa dulu

Tak akan putus
Hubungan kita
Tarik nafas lega kerna aku tak apa apa

Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu
Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ingin ku ulang ke masa dulu


p/s: Takecare and Don't get back home if you still did'nt achieved your goal bro ! Make sure you bring back that victory okay. haha. *peace*

Thursday, October 22, 2009

// mana pergi ntah..

Ohh tidakkk !

Keihatan seperti aku sudah tiada apa-apa idea yang mahu dikemukakan di blog kesayangan aku ni. hampehh betul.

kadangnya bila aku tengok blog rakan-rakan yang lain yang selalu update tambah-tambah lagi selepas merdeka daripada PMR ni, jelous aku dibuatnya. kenapa lah diorang semua banyak idea nak ber-blog-ing sedangkan aku tak ada idea langsung nak update blog. kadangnya ada tapi bila dah mula menaip, aku jadi blur. sedih betul. patutnya selepas PMR tamat ni la masa aku diluangkan untuk ber-blog-ing apa saja yang aku nak. ini sebaliknya pulak. haihhh.

mana pergi ntah aku punya idea yang selama ni membuak-buak dalam otak (cehh).
mana pergi ntah aku punya tangan yang laju menari-nari di papan kekunci ni
mana pergi ntah aku punya celoteh yang tak pernah habis tu
mana pergi ntah aku punya semangat nak ber-blog-ing macam dulu
mana pergi ntah semua tuu..

haiyoo! apa-apa jelah alynn oi.

Saturday, October 17, 2009

// 16 Oktober 2009

BIRTHDAY


sepatutnya tarikh ini menjadi tarikh yang paling membahagiakan aku. tapi malangnya tidak.

mulanya dengan bangun pagi dan membaca message message yang wish birthday aku, (by the way thanks kawan kerana ingat birthday gua ye) dan aku pun membalas message message tersebut lalu berisap siap untuk kerumah kawan aku sebab dia ada buat makan makan. jadi aku pun pergilah kerumah dia. dan lepak macam biasa till 6 p.m.

setelah sampai ke KTM dengan bantuan ayah kawan aku tu, (thanks pakcik Nasir *smile*) aku pun call seseorang.

dan aku berniat nak berjumpa dengannya. tapi..

*mengeluh*

buat pertama kalinya aku terasa yang teramat sangat sampai menangis sorang sorang dalam bilik macam orang bodoh walhal dia tak kisah pun sebenarnya. (aku rasa lah) tapi aku rasa ini semua bukan salah dia. aku je yang cepat touching. cepat terasa. ahh, mesti dia meluat kan?

bodohnya aku..

walaupun telah dipujuk tapi aku tetap terasa gila babi lah. sumpah aku cakap, memang terasa sangat. aku tak tahu kenapa kali ni aku macam cepat sangat terasa dengan dia. cepat sangat nak menangis kalau dia buat salah. lemah gila aku. bodoh betul kau ni alynn.

mungkin sebab dulunya aku boleh lagi bertahan sebab pertama kali tapi yang ini.. ahh.. apa apa sajalah.

tapi siriously betul, sampai aku takboleh tidur semalam.

tolonglah aku kawan ! aku takboleh hidup dengan hati yang cepat tersentuh ni, tolongg wehh.. aku tak suka ! aku nak alynn yang dulu ! yang boleh bertahan dengan semua ni. arghh.

"inikah nikmat hari jadi yang semua orang tunggu tunggu settiap tahun ?"

malang betul aku tahun ni..

p/s: aku taktahu kenapa aku tulis entry yang berdasarkan hal macam ni. padahal aku tak suka nak post benda benda macam ni. *mengeluh*

Friday, October 9, 2009

// "alynn, kau pernah couple tak?"

hampir semua orang yang baru kenal aku tanya soalan tu. naik bosan aku. aku pelik jugak, wajib sangat ke nak tahu jawapan dari soalan tu? hish, pelik pelik je dunia sekarang.

kalau kau nak tahu soalan tu adalah soalan yang paling aku benci sekaligus malas nak jawab sebab jawapannya tetap sama dari dulu sampailah sekarang,

"Tidak. dan Tidak"

Kata-kata manis dan janji palsu tak seindah taman firdausi sayang..


aku pusing, lihat kiri kanan, depan belakang. semua sama. ya, sama. semua? oh my god.

Cinta Cinta Cinta..

pelik bukan ? ape benda tu cinta ? siriously aku tak berapa nak faham dengan benda tu. aku bukak kamus, dia tulis; perasaan atau berperasaan sangat sayang kepada something (negara, manusia, dll) kadangnya aku pelik juga, budak 9 tahun dah pandai bercinta ? wow ! hebatnya dunia sekarang kan ?

cehh, aku bercakap disini macam aku ni pun tak 'terjebak' dalam bendealah tu pulak. siapa je yang tak pernah rasa sayang kan? aku pun manusia biasa yang punya hati dan perasaan. cuma belum pernah rasa yang kaw kaw punyaa. mungkin aku terlalu muda kan? okay, ini poyo yang teramat.

dan.. jiwang =,='

haha, mungkin disebabkan bendealah ni lah aku jadi jiwang. cukuplah 2-3 kali aku 'terjebak' dalam gejala yang tak sepatutnya aku 'masuk' waktu muda-muda macam ni. dan kalini aku harap dah cukup lah setakat ini. penat sudah aku melayan perasaan bodoh ni.

kata orang, (sebenarnya tu abang aku sorang je yang yang cakap) semua tu pengalaman.. ahh pengalaman apa tu? pengalaman yang boleh binasakan kita suatu hari mungkin? ohh iya, pengalaman untuk lebih berhati-hati di masa depan lah ye. tapi tidak bagi aku. haha. i'm idiot and i know that. cheer!

aku penat lah kawan..


aku toleh kiri, Cinta
aku toleh kanan, Sayang
aku pandang depan, Suka
aku pandang belakang, Semua nya ada!


ohh sebelum aku terlupa, ini mungkin untuk kamu sayang :)


Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

By Alyah - tak mungkin kerana sayang

// Ayuh! Berperang dengan Kertas Soalan!



Maaf kawan-kawan. gua sedang sibuk berperang dalam dewan peperiksaan sampai gua lupa kepada blog tersayang ni, kesian kau blog. ditinggalkan keseorangan. dah dah, jangan menangis, aku dah datang ni. *merepek*

PENILAIAN MENENGAH RENDAH

7 Oktober - 13 Oktober 2009.

BH065K114 - harap nombor luck!

Friday, September 25, 2009

// Percubaan Pertama

Apabila aku dah bosan yang tahap melampau..


Baca dan tolong Comment


http://penulisan2u.blogspot.com/2009/09/cerpen-kerana-dia.html?showComment=1253870966093#c4906824748733836496



p/s: mungkin aku akan terus melakukan kerja kerja ini kut? tapi aku sambung after PMR lah ye :D

Sunday, September 20, 2009

// Salam Aidilfitri semua !




Salam Aidilfitri buat semua,

Disini aku nak mohon maaf dari hujung rambut sehinggalanh hujung kaki. almaklumlah aku ni kan suka buat orang sakit hati, jadi aku nak mintak maaf sangat-sangat. after this, 0 - 0 okay? set ! SETTLE ! haha. one more thing, jemput-jemputlah datang kerumah kepada sesiapa yang kenal and tahu rumah aku tu ya ?

Tulus Ikhlas daripada;
Alynn -
Bachang, Melaka

Friday, September 18, 2009

// Ring Ring Ring ~ Telefon Berbunyi..

nama gua alynn.
gua lima belas tahun.

sekarang gua nak bagi y'all tips atau cara menjawab telefon dengan betul. Tips ni gua dapat dari abang gua. sebenarnya kalau y'all nak tahu, cara manusia zaman kini answer call adalah salah. ya, salah. dan kebanyakannya adalah sama. y'all tak pernah terfikir ke nak answer dengan cara yang betul?

STOP!

sekarang gua tahu yang y'all tengah fikirkannya. kan? jadi disini gua nak bagi beberapa ayat yang boleh y'all guna semasa menjawab panggilan-panggilan yang akan datang nanti. tambah-tambah lagi musim-musim raya ni kan, takdelah boring sangat asyik-asyik guna ayat yang sama bukan? jadi, kalau y'all nak tahu, baca sampai habis ya.

setiap perbualan mestilah bermula dengan soalan kan? jadi.. (baca jelah)

Soalan : Hello, may I speak to makcik Bedah please?
Jawapan : Maaf, ni bukan balai polis.

Soalan : Hello, siapa disana ?
Jawapan : Ntah lah, saya kat sini. manalah saya tahu siapa kat sana.

Soalan : Hello, boleh saya bercakap dengan bapak awak?
Jawapan : Nak cakap, cakap je lah. buat ape tanya saya.

Soalan : Hello, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan : Maaf cik, nombor takboleh disambung, nombor hanya boleh dicampur.

Soalan : Hello, mak ada rumah?
Jawapan : Mak tak ada rumah, bapak adelah, pasal bapak yang beli rumah ni.

Soalan : Hello, boleh saya bercakap dengan SIti?
Jawapan : Maaf nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannya. terima kasih.

Soalan : Hello, tolong panggilkan Samad?
Jawapan : Sila panggil sendiri, saya sedang sibuk. maaf.

Soalan : Hello, saya nak tumpang bertanya, adakah ini rumah Mak Eton?
Jawapan : Harap maaf, ini bukan kaunter pertanyaan.

Soalan : Hello, betul ke ini nombor 3234418 ?
Jawapan : Sila letak telefon anda dan dail semula nombor itu, kalau saya yang menjawabnya, betul lah tu.

Soalan : Assalamualaikum..
Jawapan : Waalaikummussalam..
(lepastu terus letak. Salam orang kita wajib jawab bro!)



haa, okay tak tips yang gua bagi ni? kalau y'all nak try, try lah. tapi kalau kene hentam, tempeleng atau belasah, gua tak tanggung bro !

so selamat mencuba !


By The Way..


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin !

Thursday, August 27, 2009

//Kepada lelaki diluar sana





1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidakmenitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.



2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya,lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelumanda menegur dengan ucapan maaf.



3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang palingdia sayang.



4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelakiitu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluardengan lelaki lain.



5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!



6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nakmenerima pujian.



7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati,tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangatdalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana biladia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.



8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas andatolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih inginmenganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.



9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dantulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.



10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung takberguna.



11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.



12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikanrespon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akanbersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik sajaganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluhminit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.



13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangansenyum sebarangan.



14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan denganpersahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.



15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali anda ajakberjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan anda




//by the way aku rasa aku paling suka yang no.12 tu. hehe.

Wednesday, August 26, 2009

//entry bodoh-itu-bodoh dan tetap bodoh. atau mungkin kurang bijak kerjanya barangkali ?

tak pernah-pernah aku hantar entry yang title nya sebegini. ape sudah jadi wahai alynn ku sayang? kah kah kah *gelak*

mungkin juga aku sedang kebosanan yang tahap melampau sehinggakan melakukan perkara-perkara yang bodoh seperti ini.

tapi sebentar ya. apa sahaja perkara bodoh yang sedang aku lakukan?

ohh.. bodoh iya?

ZzzzZzzzZz..

ini merepek ya kawan *senyum*

//I Love You, You Love Me





I Love You, You love Me were best friends like friends should be, with a great big hug and a kiss from me to You. Wont you say u love me to.

Comel bukan?
keh keh keh, *gelak*
patung ini bewarna ungu, hijau dan kuning.
dibawa oleh saya kemana sahaja.
and thanks Adam! <33




by the way, tengok gambar 'budak' comel ni. aku suka doe. geram gila!





haziq, nie masa kau kecik-kecik dulu ke? HAHA. ijk :)
kaki dia pendek,
ekor kontot.
muka macam takboleh comel lagi jeh.
grr.. sabar jelah..

bapak lah comel, geram doe! RAWRR!~
arghhh !
aku geram sangat
sampai rasa macam
nak bunuh je binatang ni.
huhh.

Monday, August 24, 2009

//Kesakitan yang Dalam Diam

perit bila jadi yang tengah
perit bila jadi pemerhati
perit bila jadi pengutus
perit bila aku terpaksa senyum
perit bila aku mula rasa sebegini (!)

dahulunya sama
kini aku fikir berbeza
tapi usah kau kata beza
kerna semuanya bagai tiada lainya

aku benci, benci, benci (!)
setiap bait yang engkau cuba lemparkan
aku terduduk membacanya
aku diam

pura-pura riang tetapi hakikatnya berbeda
senyum yang sudah mula pandai menipu
gelak tawa yang jelas tiada ikhlasnya
hipokrit rupanya aku ini ya ?

tapi tak mengapalah
kerna semua ini bukan yang sulungnya
bukan juga yang angahnya
tetapi sudah bercicit aku rasa
betulkah ?



//ini entry yang ke 101, cantik nombornya bukan?

Friday, August 21, 2009

//RAMADHAN MENJELMA KEMBALI


dalam setahun hanya sebulan,
dalam sebulan hanya 30 hari,
ahh apa aku merepek ni.

ADAM MYRA YASMIEN <3

For everything's. sorry. to y'all bertiga, sorry.aku tahu aku banyak salah dan aku mintak maaf sangat-sangat. aku harap Ramadhan kali ini, kita baik-baik semula. amin..

aku, ramadhan kali ini tanam azam nak taubat. haha. nak jadi budak baik, nak rajin-rajin belajar. nak PMR. result Trial aku sangat teruk. sabar jela. so, aku nak jadi budak baik. Insya-Allah lah. harap-harap dapat la. haha. (aku jahat eyh selama ni?)

selama sebulan, aku nak cuba jadi yang terbaik. aku nak cuba jadi alynn yang terbaik. aku akan cuba. aku akan cuba, Insya-Allah *senyum*

nanti-nanti, aku akan busy dengan study. maybe takda masa langsung dengan kau orang. tapi harap-harap aku tak lupakan kawan-kawan aku yang lain. aku taknak kecikkan hati diorang lagi, cukuplah selama ni aku buat macam tu, pentingkan diri, selfish. jangan risau kawan, aku akan cuba. bagi aku peluang ya ? <33

aku cuma, susah nak kata. aku cuma harap kau orang faham aku seadanya. cara aku, gaya aku, dan aku ni jenis yang macam mana. itu je. bukan lah bermakna aku nak cakap kau orang tak pernah nak faham aku. tapi sukar untuk ku jelaskan dengan kata-kata. (cehh ayattt)
aku bukanlah jenis yang lupa kawan. tapi aku ni jenis yang suka ikut kepala sendiri. tak kisahlah even kalau aku terpaksa hidup seorang-diri. aku peduli apa kan? itulah alynn kalau kau tak tahu. aku lebih rela jalan seorang daripada berdua. bertiga atau lebih ramai. sebab apa? sebab aku rasa hidup sendiri lebih menyenangkan. (tak percaya tanya lah family aku, macam mana perangai aku kat rumah)
aku lebih suka buat sesuatu itu sendirian. jiwa aku bukan untuk semua tu. bagi aku semua tu menyerabutkan jiwa aku ja. jiwa aku kosong. kosong! tak pernah terisi dengan apa-apa perasaan. sayang, cinta, kasih. semua tu mainan aku ja. aku masih muda untuk semua itu. mungkin juga itu merupakan satu sebab dimana aku lebih suka bersendirian.
aku bisa hidup sendiri. tak aku nafikan kawan itu penting untuk aku. cuma aku sayang mereka. mereka yang teman aku bila aku sudah penat bersendirian. aku sedar tiada manusia yang bisa hidup sendiri. sebab semasa mereka tiada disisi aku sejak dua menjak ini, aku disamping orang lain. jadi aku bisa sendiri kah?
hahaha, sekejap-sekejap, korang faham tak ni? sebab aku rasa korang memang susah nak faham entry-entry aku selama ini. (yeke? perasan la kau ni alynn) jadi aku harap sempena ramadhan bulan yang mulia ni, kita baik-baik kembali ya? aku pun banyak story ni, jangan ketinggalan. haha.

to ADAM :)

aku tahu kau sangat panas dengan aku, aku akan cuba ubah diri aku. tapi aku ubah untuk menjadi yang lebih baik, bukan sebab kau suruh okay? haha. thx ye dam, kau tegur aku dalam diam. cara yang sangat excelent. sayang kau lah. by the way, tarawikh sama-sama jom? aku rindu kau okay :)

to MYRA :)

kau tahu kan aku sayang kau gila-gila. tapi kadangnya aku kecil hati sikit. kalau kau nak tahu sebab apa? nanti aku cakap lah. ni terlalu public untuk aku jelaskan. imy too <3

to YASMIN :)

aku tahu kau lagi panas plus plus plus dengan aku. cuma keras kepala membatasi segalanya. aku tak tegur kau even aku yang salah. aku tahu, sebab kalau aku kat tempat kau pun aku akan rasa benda yang sama. sorry okay?

oh iya, ini bukanlah bermaksud aku nak kecoh tulis di blog, seperti yang korang tahu aku bukanlan jenis yang suka gaduh-gaduh di blog, ini cuma picisan dari hati ini. pengakuan yang aku sendiri pernah nafikan dahulunya.

p/s: kepada semua, kalau ada salah silap harap dimaafi ye. 0 - 0 la after this. boleh?

KAWAN-KAWAN!
SELAMAT BERPUASA YA!

Tuesday, August 18, 2009

//warkah buat kamu yang suka menyendiri itu

kalau kau benci, kenapa kata begitu?
kalau kau bosan, kenapa buat?
kalau kau sakit, kenapa simpan?

kepada kau ..,
tolonglah aku. cepat lah sayang.
tak bisa lagi ku menunggu.
benci. penat. letih.
diam. sepi. sunyi.

aku diam ..,
terkaku sebentar
pandangan mata itu
aku benci (!)

sudahlah ..,
tidak lagi aku merasai semua itu ..
dengan kamu
aku percaya ..
demi tuhan sayang (!)



p/s: kau sememangnya tak akan faham apa yang sedang aku cuba sampaikan. terima kasih kerana mencuba untuk memahamkan diri anda :)

Monday, August 17, 2009

//satu pengakuan yang aku sendiri pernah nafikan


desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku diantara
cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
kupertaruhkan

maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat ayat cinta bercerita
cinta ku kepadamu

bila bahagia mula menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud



aduhh, aku terasa sangat slow-gila bila aku baru sedar yang cerita ni best-tahap-gaban! padahal dulunya rakan-rakan aku kata cerita ni five star dan aku tak mempercayainya. siap kata
"haha, cerita bodoh tu kau kata best, pelik je"
tapi sekarang aku sendiri dah percaya. SANGAT PERCAYA! menangis kot aku tengok cerita ni haritu, (padahal kakak aku download cerita ni sikit punya lama dah ada dalam laptob dia tu,)

aku nak satu yang ini, tolong ye!

//15 Ogos 2009 mencetus satu sejarah buat kami !



dua-dua Johan woyy ! haha.

detik kegemilangan ! *senyum*

sehari sebelumnya.. (time camping..)

-14 ogos 2009, 9.20+ p.m-




asip : "dah dah, korang relax.. time time macam sekarang sepatutnya takpayah training. kita munasabah diri, ikhtihar jee.. balik nanti rehat cukup cukup. esok just perform yang terbaik. tu je, kata bombaa.. "

*yang lain semua gelak*

actually time ni memang macam ape tah. sebenarnya tengah nervous en semua. dengan tak cukup orang-nya (hampir semua budak junior), ladam tak-dapat, Ikmal pulak tak sihat. memang dah ikhtihar jela kan masa tu.

haa, cakap pasal Ladam, sepatutnya dapat malam masa camping tu, tapi disebabkan dah terlewat dan kita buat permohonan lambat, ladam ladam tu telah dikebas oleh sekolah lain. (perghh hampehh gila kott)


lepas tu lepak lepak then bersurai. kecuali yang tidur sekolah la kan..



-15 ogos 2009, 7.20+ a.m-



aku sampai sekolah, bersiap di khemah. dalam perjalanan nak ke tempat berkumpul, terserempak dengan juri kawad iaitu selaku askar dari mana ntah, tu aku tak tahu. dimana dia kata begini,

"korang tahun lepas johan kawad kaki kan?"

"ye tuan, kenapa?"

"tahun ni korang buat betul-betul. menari-nari tu tak penting. yang penting PARAS, kerjasama backup kawan. tu paling banyak markah. kitorang tengok dari situ je, lain lain tak penting"

"haa, okay tuan! thanks tuan!"



lebih kurang macam tu lah perbualannya..

jadi aku dan azieta pun cakap lah dekat budak-budak under kitorang.

okay sebenarnya masa diorang kawad aku tiada di sana kerana aku under gadjet dan aku tak sempat nak usya-usya pun. sangat sedih bang!

tapi tak mengapa, aku dah amanahkan seorang member aku untuk merakam segala yang berlaku disana. jadi lepas habis aku punya kerja, aku pun tengok lah video tu. apa riaksi aku masa tu?

"oh my god! bapak hancur terabur dush dush kebaboom!"

aku dah fikir takde harapan lah nak menang ape kejadahnya berbagai bagai. aku dah teringat kat sinior-sinior yang dah habis sekolah, alamakhaii, hancur lebur kawan!

okay kemudian aku lepak di pondok diskusi dimana mereka-mereka yang kawad semua sudah berada di tapak perhimpunan. seperti biasa, sekolah tu kan bapak aku punya so aku dan budak-budak gadjet masuk barisan lewat dalam 15 minit. (kadet bomba smksi sememangnya tak berdisiplin langsung)

kemudiannya time cikgu umum 5 pasukan terbawah, dan yang tinggal hanyalah bomba dan lagi satu pasukan. kitorang dah tak sangka gila lah. dan tiba detik cikgu umumkan bahawasnya pasukan yang lagi satu tu naib johan, kitorang dah melompat kegirangan nak mampus. kitorang yang under gadjet pun over-exited gila. mereka yang masuk kawad tu lagilah kan, menangis terharu. memang tak sangka langsung dapat johan. sebab tahun lepas kitorang dapat naib johan je untuk formasi sebab ada lagi satu pasukan yang memang hebat gila lah dalam formasi ni, nak dekat 5 tahun berturut-turut dapat johan. tapi kalini sagu hati.
pelik juga dibuatnya.

YANG PENTING KAMI TAK AKAN DAN TAK PERNAH GUNA ORANG DALAM. AKU BERANI SUMPAH DOE. PERIT WEH BILA KAU DAH PENAT-PENAT TRAINING, THEN TIBA-TIBA ORANG KATA MACAM TU.
(poyolah kau ni alynn)

then kami tunggu keputusan untuk kawad kaki pulak. pun sama, kami dapat johan lagi. dan bukan nak berlagak, tapi last-year memang ini tempat kami. alhamdulillah kitorang still dapat kekalkan gelaran tersebut. *sengih*

then dah kecoh, dengan semua dah menangis terharu + tak percaya. okay. aku dah penat menaip sebenarnya ni. tengok jelah gambar-gambar ni ;






p/s: WELL DONE! aku suka dengan kemenangan korang, cayalah beb!!

Wednesday, August 12, 2009

//Penat taw tunggu hari demi hari

weh aku geram ni, tak berdaya nak menunggu hari yang akan datang untuk melihat dan merenung mata yang penuh dengan persoalan. serta duduk bersama gelak ketawa sambil melihat lesung pipit di pipinya.. RAWR!!~

*gelak*

yelah, mana tidak..

dia takda phone number aku ! but but, aku ada phone number dia.. patut ke aku contact dia ? ohh tidakkk ! tidak sama sekali.. aku bukan jenis yang macam tu. hmm, takpa lah, sabar jela alynn eh? tunggu jelah sampai dia mintak phone number kau.. *HEHE* (macam dia nak je)

by the way, aku tak tahu kenapa ni.. aku.. terjatuh ! terjatuh yang jatuh sejatuh jatuhnya lah. yes, jatuh. jatuh apa ? lu fikirlah sendiri.. haha baru dua minggu lepas aku jatuh. macam mana ni kawan ? aku tahu aku tak patut buat dan rasa macam ni.. tapi macam mana ni ? huh.. susahnya !

tapi kan.. betul ke apa yang aku rasa ni ? aku masih tak pasti.. hurmm~




"Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah bibit bibit cinta suciku
Percayalah
Pasti kau akan tahu
Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah keping keping laras cintaku
Periksalah
Semua untuk kamu"

//Buat sahabat yang tersayang



Mak kata..
Kaktus ni kalau kita jaga ia dengan baik,
Dia akan kekal hidup lama..
begitu juga dengan persahabatan,
selagi persahabatan kita dijaga dengan baik,
selagi itulah ianya akan kekal selamanya..
thanks sahabat! :)


//cehh jiwang pulak dahh..

Saturday, August 8, 2009

//sekali sekala menulis apa salahnya kan?

aku bingung, tidak berdaya lagi menahan ..,

aku yang hilang dalam diam
bagai layang-layang terputus talinya
terbang ditiup angin di langit biru
dikutip sang gagak dibawa ke sangkar terletak anaknya
aku diam ..

bersama anaknya gagak banyak mulutnya
bingit tapi ku tulikan saja organ pendengaran ini .,
sepi aku menghitung hari yang mendatang ..,
dunia fantasi .. dongeng ..

realiti dihadapan harus ku tempuh .,
lama sudah aku menunggu
menunggu gelora beriak tenang
menanti angin bertiup reda
mengharap langit berbintang terang
supaya perahu menepi pantai ..,

tetapi ya Allah Tuhan Semesta ...!
Bukannya durja bertukar girang
hanyalah badan bertambah sangsai
hanya mega bertambah suram
aku pusing, rungsing~


ahh pedulikan semuanya ...!
diamkan saja segalanya ...!


"terima kasih kawan, saudara
aku terhutang budi dengan kau
terima kasih ya ?"

Saturday, August 1, 2009

//hey kak, kalau tak boleh nak terima teguran, macam mana hidup nak maju ?

mereka (rakan kesayangan) kata blog aku banyak sangat mengarut, isi sikit jeh, merepak banyak. betul ke?

tak mengapa awak, (saya tahu awak tengah baca blog ni) saya tak marah. kritikan orang saya perlu terima. baru lah boleh maju, kan? sebenarnya aku dah penat nak pakai ayat pusing-pusing macam tayar basikal roda tiga.

cuma, aku sedang memerah otak untuk memikirkan macam mana aku nak kurangkan mengarut. Ini kerana aku suka sangat menaip. bila tangan dah menari-nari di atas papan kekunci laptob kesayangan kakak aku ni, ahh.. aku mudah lupa dunia, dan disinilah bermulanya satu karutan oleh insan yang bernama alynn. (acewahh)

okay kawan, aku tahu kau penat nak baca aku merepek panjang-panjang. jadi mulai hari ini, aku akan cuba untuk pendekkan entry-entry yang bakal di-post-dalam-blog-kesayangan-aku-ni.


*adam, mien, qoyy, habib. tadi 'best' kan? HAHA

//Terputus Bekalan Elektrik, Cari Lilin Terjumpa Lampu Suluh !

haha, aku cari lilin dan mancis tadi, tapi terjumpa lampu suluh..
maksud nya aku cari yang sedang-sedang tapi jumpa yang.. WOW !

haha. apa nak jadi, jadilahh..

hey kawan kawan yang kat situ tu.. meh sini kejap, tolong lah kawan. aku bukannya apa, cuma satu je yang aku nak cakap..

kalau kau orang tak tahu apa-apa tentang hidup aku, perasaan aku, rutin harian aku, apa yang aku fikirkan, apa yang berlaku kat rumah aku, apa yang aku alami and so on.. tak payah nak sibuk-sibuk mengutuk. kalau kutuk jee aku boleh terima sebab aku pun ada lah jugak kutuk-kutuk orang lain, tapi kalau dah sampai ke ape kejadahnya bla bla bla.. (what ever)

and now on, aku rasa kau takpayah lah nak cakap macam tu lagi,

sebab apa ?

sebab, kau bacalah tajuk entry aku kali ini. kalau kau orang pakar lah dalam blog ni, pakar bahasa, pakar dalam maksud disebalik ayat, kau orang akan faham.

terima kasih..


//heyy, kali ini entry aku pendek pula ya? *sengih*
sebab adam bising aku tulis entry panjang panjang, haha.
*entry ini hanya disebabkan aku rasa yang
kau tu tak tahu apa yang terjadi dalam hidup aku
and suka suka je nak judge ! ahh..

Tuesday, July 28, 2009

//Mari Ramai-ramai pakai Mask

harini heboh dengan kes Influenza A H1N1 yang dah sampai ke UPM, iaitu kawasan berhampiran dengan rumah aku. oh tidak.. H1N1 atau dengan nama lain nya ialah selselma babi telah sampai ke Serdang. ya ya, Serdang Selangor lah, bukan Serdang Kedah.

maka tersebutlah sebuah kisah..

selepas pulang daripada Pusat Tuisyen Usaha Waja petang tadi, aku terus ke bustop dekat MayBank tuh dengan harapan agar cepat aku sampai ke-rumah-kesayangan-dan-tempat-berlindung-dari-angin-taufan. then terserempak dengan Yasmien dekat McDonald's and borak borak sekejap. ahh, ini bukan isinya alynn. jangan nak mula merepek..

okay, nak dijadikan ceritanya..

dari pukul 6.00 petang aku berada di bustop MayBank tu, ada lah dekat tiga-empat buah bas lalu, tapi aku gagal nak merempuhi kesesakan dalam bas tersebut. dia punya penuhh, alamakhaiii. koyak brooo! haha. semua bas yang lalu, semuanya penuh. sakit hati lah pulak aku.

then aku nampak dari jauh, ada seorang rakan yang aku kenal dari kecil lah. dia ni abang kawan baik aku, jadi aku rapatlah jugak dengan dia. Si abu ni pulak, dari Jam 4.00 petang dah berada di bustop tu. dia pun dengan penuh rasa tak puas hati cakap kat aku macam ni,

"alynn, aku tunggu kat sini dari lepas azan asar tadi, dekat 10 bas lalu semua tak berhenti. semua penuh. sakit hati je aku"

aku pun just gelak gelak jela. aku pandang sekeliling, ramai yang memakai Mask, dan membawa beg baju. nampak macam nak balik kampung. lantas aku bertanya kepada Si Abu,

"eh weh, asal ramai ramai pakai mask ni? bawak beg pulak tu?"

and then si Abu ni pun cerita lahh, yang sebenarnya diorang ni semua budak budak UPM, diorang balik sebab dekat sana dah ada kes lah kot. itu aku tak tahu lah.

jadi masa tu, aku dah kecut perut dah. then aku pun keluarkan tisu kemudian tutup mulut dan hidung aku. takut dia kan, pehhh. tahap maksima lah. haha. tapi aku relax jeh, (bajet cool la kan) aku duduk, borak borak. then ade lah tiga bas lalu, dan semuanya penuh dan sesak. sangat. aku takut nak naik, sebab berita ada menyatakan, jangan pergi kat kawasan sesak. jadi aku pun mengelakkan diri daripada masuk ke dalam kenderaan panjang yang dipenuhi oleh manusia yang pelbagai kaum.

ahh, lega sedikit bila aku sudah call abang kesayangan untuk ambil aku di bustop. nasib baik lah abang aku baik, dia kata lima minit lagi dia sampai. (padahal aku terpaksa tunggu setengah jam, cehh. HAHA sorry bang) lepastu dengan nafas kelegaan aku kembali duduk. dengan tisu ditangan menutup mulut dan hidung kurniaan tuhan ini, aku pun texting abang aku lagi seorang. kalini bukan abang sama ibu, sama bapa, ni abang lain. *gelak*

dalam aku tengah texting abang lain mak bapak ni, aku terdengar perbualan diantara dua gadis yang aku rasa student UPM. rasanya lagi, mereka pun sama macam student student yang lain, dimana dorang dalam perjalanan nak balik ke rumah.

masa ni kalau tak silap aku lah kan, adalah dalam pukul 7.08 p.m.

dengan tangan kanan memegang handphone, dah sebelah lagi menekup mulut+hidung dengan menggunakan tisu, aku mencuri dengar perbualan dua orang kakak disebelah aku tu, yang berbunyi begini..

kakak 1 : "haihh mana bas ni, semua penuh je.."
kakak 2 : "mana lah aku tahu, kejap lagi sampai lah tu"
kakak 1 : "aduhh, bape lama dah kite tunggu. DAH NAK MASUK ISYA' dah" (sambil tengok jam di tangan)

(dua- dua muka sirious)

kakak 2 : bla..bla..bla..
kakak 1 : bla..bla..bla..
kakak 2 : bla..bla..bla..
kakak 1 : bla..bla..bla..
kakak 2 : "eyh rapid ! cepat lah, nanti penuh lagi.."


aku terkejut lah. masa tu aku terus tengok jam. mana tak nya, dah nak masuk isya'? aku rasa azan maghrib pun belum dengar lagi.. aku tengok, dua dua pakai tudung.. dua dua pakai mask.. tapi bukan aku nak kata apa, aku pun bukan nya tahu sangat bab-bab agama ni. tapi takda lah sampai tak tahu langsung. pelik jugak aku dibuatnya. pukul 7.08 weh dia cakap macam tu?

tapi apa yang sedang aku fikirkan, dua je. sama ada dia bergurau saje nak buat lawak, atau.. ape ape jelah.

then aku tengok jelah diorang beredar ke dalam kenderaan panjang yang penuh sesak dengan pelbagai warna kulit manusia didalamnya. aku tengok je sampai bas tu bergerak, dan sehingga bas bewarna merah campur peach itu hilang dimata.

tiba-tiba aku dikejutkan dengan bunyi yang menandakan message masuk dalam phone aku. so aku pun baca, dan lima minit kemudian abang aku pun sampai..

tapi aku still pelik lah kawan, kakak tu bergurau ke ape?

Monday, July 27, 2009

//Kawad Formasi Kadet Bomba SMKSI 2009

tahun ni, seperti tahu lepas iaitu 2008 SMK Seri Indah mengadakan pertandingan kawad kaki, formasi dan gadget. dulu aku pernah post gambar lepas kami bersorak kegembiraan dan muka keriangan selepas dinobatkan sebagai johan kawad kaki dan juga naib johan kawad formasi. ingat tak? ada.. cari balik kat arkib aku kalau nak tengok. hehehe.

masalahnya sekarang, tahun ini kadet bomba kekurangan ahli untuk kawad kaki. err, form 3 dan form 5 pulak tak digalakkan masuk. kalau boleh la kan.. aku nak masuk tapi aku takut ianya megganggu pembelajaran aku untuk PMR nanti. mak aku pun galakkan aku masuk, sebab nanti aku takda satu sijil pun untuk tingkatan tiga ni, kan susah nak mohon mana mana sekolah? jadi aku rasa macam.. keliru. sangat.

nak masuk ke taknak nak masuk ke taknak ?

sebenarnya boleh je kalau nak masuk, masalahnya sekarang aku takut aku tak reti nak bahagi masa. iyelah, aku kalau penat balik terus tidur. masa bila pulak aku nak study? PMR lagi dua bulan je ni, Formasi ni pulak bulan lapan. macam mana tu?

dalam aku fikirkan benda ni, aku terfikir pulak..

kesian laa kat sinior sinior yang dah bawak nama bomba ni naik ape semua, takkan lah sampai kat zaman kitorang, kitorang nak hancurkan macam tu je? takde lah kejam macamtu sekali. kesian lah pulak dekat ex-ex kadet bomba SMKSI ni. hmm.

lagi satu aku fikir jugak, kesian kat cikgu-cikgu berbagai, aku fikir jugak kat junior junior. takkan lah kitorang nak tunjukkan yang bomba ni lemah? dan biar diorang takda semangat nak teruskan amanah ni, acewahh ayat aku tak boleh belaa.

takpelah, untuk tahun ni aku berkorban lah sikit kut, takpe ke? lagipun tahun depan belum tentu aku ada kat SMKSI ni kan, so better aku ambil segala pengalaman yang boleh aku cekau sebelum aku berambus dari sekolah tu, hehe. lagipun aku dengar cerita, sehari sebelum pertandingan tu, peserta dikehendaki tidur sehari dekat sekolah? betul ke kawan? wahhh, ini seronok sungguh. haha.

jadi aku decide, aku masuk kawad tuh, tapi. err, kalau masuk gadget je pun best jugak kan? haha. apa apa sajalahh.

//eyh, untuk tahun ni kan, baru aku ingat.. aku tak pergi satu camping pun kan? wahh, cipta sejarah nii. hahaha. dasyat betul penangan PMR ni. *sengih*

//Rambut dah Kontot, Nasib Baik Pemikiran tak Kolot

entry kali ini mengisahkan tentang seorang remaja belasan tahun yang sedang bingung dengan masalah kisah hidupnya. perghhh, poyo gila kau alynn. hahaha. secara umumnya, semua ni aku tak jangka akan berlaku. dan aku masih tak faham apa lagi yang dia mahu. apa benar ke semua yang aku fikir ni?

"kak, tolong tampar saya sekejap. saya bermimpi ke kak?"

dush kebabommmm ! (dasyat gila bunyi tamparan kakak tu)

"ouchhh ! sakit lah pulak kak, that's mean aku tak bermimpi. oh yeah!"

oh my god, aku dah mula melalut dan merepek ni. better aku masuk kedalam topik semula sebelum aku lebih merepek-repek nanti.

okay, let me see. hmm.. tak mengapalah. aku memang dari dulu kena sabar. satu-persatu masalah orang tak puas hati dengan aku. dari bawah, naik ke atas, dari atas, naik ke atas lagi, lepastu turun balik ke bawah. lepasni aku tak tahu lah apa pulak yang bakal berlaku. tapi pelik pulak bila aku fikir-fikir balik. cakap belakang-belakang pulak tu. macam ni eh rupanya? ohh, baru aku tahu..

apa apa sajalah, aku malas nak fikir benda ni semua. cubalah matang sikit, takkan lah aku nak buat semua tu. aku bukan nya bodoh sangat. hish. lebih baik aku focus kat belajar, and aku punya formasi bulan depan kelak. acewahhh..

//Hari-hari yang penuh dengan perbaharuan dan kepalsuan

hari ni seperti biasa aku menghabiskan pagi isninku yang indah di sekolah. ahh hari-hari meng-hadap buku. tapi tidak, kali ini berbada sedikit. aku menghadapi satu ujian yang agak besar lah kot, iaitu Pra-Trial. sebenarnya sudah seminggu aku menghadapi ujian ini, tapi bagaikan tiada apa-apa yang berlaku. goyang kaki ye kak?

tak mengapa, tolak tapi. teruskan membaca.

jadi seperti biasa, pagi-pagi lagi aku sudah bermain sorok-sorok. dengan siapa? ohh. semestinya dengan Encik Loh, Guru Disiplin SMK Seri Indah. kenapa aku mesti main sorok-sorok dengan dia? kerana aku suka pakai stokin warna-warni dan bawa benda macam-budak-budak-tadika-such-as-patung-cube-dan-sebagainya. hehehe.

tapi itu bukan isinya, entry kali ini mengisahkan tentang.. *jeng jeng jeng*

haha, hanyalah satu picisan yang aku rasa boleh diketengahkan dalam blog aku ni. hmm.. sebenarnya dari minggu lepas aku dok fikir dan fikir dan fikir, aku nak tukar URL baru, tapi tiada idea pulak yang menyinggah di kepala aku ni, macam mana ni eh?

aku dah tukar daripada ;

http://alynnthetwister.blogspot.com/

ke ;

http://katakitakamuawak.blogspot.com/.

tapi aku macam tak puas hati pulak, macam mana ni kawan? adoyy, *mengeluh*

by the way, ada lah jugak dua-tiga URL yang aku dah fikir masa tengah lepak dengan Qayyum dan Habib kat Mom'sCook tadi, meh aku listkan,

1) http://picisandarilangitketujuh.blogspot.com/
2) http://catatanseorangpelajar.blogspot.com/
3) http://keranadiakatabegitu.blogspot.com/
4) http://karutmarutalynn.blogspoot.com/

ahhhh, pening kepala aku..

tolong aku ye kawan? any suggestion? please?


//ehh kejap, ape kena mengena semua ni dengan tajuk entry aku tu? ahh apa apa sajalah alynn, mengarut je kau ni..

Sunday, July 26, 2009

//Selamat Tinggal Segala Kenangan..

Harini aku tak tahu kenapa aku ada mood nak ber-blog-ing. setakat harini lah, masuk yang ini dah empat entry aku post. wahh, taksub betul anak bongsu pakcik borhan ni.

tapi kalini aku rasa lain sedikit. perasaan yang sukar nak ditafsirkan, sukar nak diterangkan melalui bait bait perkataan yang sering aku taip disini. ahh sudah,

kadangnya hidup tak seriang yang sering kita gambarkan, kehidupan yang sering kita nantikan tak semudah makan kacang. kehidupan sebenarnya memerlukan ketabahan daripada kita. ahh wehh ape aku mengarut ni weh !! *gelak*

sudahlah alynn oi, suka sangat mengarut.

sebenarnya aku dah potong rambut, baru je tadi. dah kontot dah rambut aku ni haa. tu yang tiba tiba tajuk entry aku macam tu. hahaha.

tapi betul ke orang kata, orang yang potong rambut ni, dia nak mulakan hidup baru ek? haha apa apa sajalah. peduli apa aku kan?

//mengarut alynn, mengarut mengarut !!

M2M - Pretty Boy

I lie awake at night
See things in black and white
I've only got you inside my mind
You know you have made me blind

I lie awake and pray
That you will look my way
I have all this longing in my heart
I knew it right from the start

Oh my pretty pretty boy I love you
Like I never ever loved no one before you
Pretty pretty boy of mine
Just tell me you love me too
Oh my pretty pretty boy
I need you
Oh my pretty pretty boy I do
Let me inside
Make me stay right beside you

I used to write your name
And put it in a frame
And sometime I think I hear you call
Right from my bedroom wall

You stay a little while
And touch me with your smile
And what can I say to make you mine
To reach out for you in time

Oh my pretty pretty boy I love you
Like I never ever loved no one before you
Pretty pretty boy of mine
Just tell me you love me too
Oh my pretty pretty boy
I need you
Oh my pretty pretty boy I do
Let me inside
Make me stay right beside you

Oh pretty boy
Say you love me too

Oh my pretty pretty boy I love you
Like I never ever loved no one before you
Pretty pretty boy of mine
Just tell me you love me too
Oh my pretty pretty boy
I need you
Oh my pretty pretty boy I do
Let me inside
Make me stay right beside you

//Baru lagi alynn, baru !

hai kak, template baru lagi nampak?

ha-ha-ha. aku memang gemar menukar template baru sebab aku ni jenis yang tak tahan lama. maksudnya bila aku dah bosan tengok warna pink-pink-pink ni, aku tukar ke warna yang lebih gelap pula. tapi tengok lah, esok lusa dah bosan warna apa pulak aku cekau. *gelak*

mulanya aku nak cari template yang ada gambar. corak sana corak sini, tapi bila aku fikir fikir balik.. hmm.. macam budak budak je. jadi aku decide untuk guna tona warna je. haha. (bajet dah matang gila lah?)

aku sendiri tak tahu warna apa yang aku nak letak kat blog kesayangan aku ni, jadi aku pilih warna hitam. supaya nampak horror sikit. (eyh ada kena mengena ke?) kalau aku letak pink, kang orang panggil aku minah pink pulak. jadi aku pun tukarlah ke warna hitam yang menampakkan keganasan tahap maksima ! err, sudah sudah la tu alynn, asyik nak mengarut jehh. *megeluh*

jadi aku harap aku dapat kekalkan warna ni, sebab aku macam dah suka dengan template baru ni. (eleh dulu pun aku cakap macam tu. HAHA)

tapi takpa, aku harap (dah dua kali aku taip ayat ni) aku dapat semangat baru untuk ber-blog-ing dengan blog yang warna tema-nya 'warna zaman batu' *gelak*

okay that's all for this entry,

the end

//Alam Maya mencetus satu tradisi baharu,

acewahhh, poyo gila tajuk entry kali ini.

sebenarnya aku mula terasa bosan dengan internet. sungguh. kadangnya aku terfikir juga, kenapa lah dulu aku addict gila nak online padahal bukan ada apa apa pun. setakat chatting, blogging ape kejadah semua ni baik takpayah. lebih baik aku pergi sekolah jumpa member gelak sana gelak sini. lagi best. takda lah aku menaikkan 'power' kaca mata aku tu. cehh poyo lah kau ni alynn.

tapi betul, aku memang dah bosan dengan internet. sebab tu aku dah tak rasa apa apa bila internet rumah aku ni dipotong. bukan menjadi masalah pun, kalau aku rasa nak online, cyber cafe kan belambak ? tak perlu lah nak paksa bapa kesayangan aku bayar balik internet tu dan online-24-jam-sehari-semalam-macam-zaman-dolu-dolu-baru-nak-up.

tiba tiba aku rasa diri ini bodoh yang amat. pelik ja. *gelak*

sekarang aku lebih suka bukak laptob, tengok movie yang kakak aku download sampai aku tak pernah habis tengok tu, main game, buat entry banyak banyak tapi tak post-post, tulis diary dalam laptob dan dengar lagu. itu lagi seronok. betul weh, sirious aku cakap.

hehehe. lama tak online, macam macam dah berlaku dalam alam maya ni. sekarang kawan kawan aku semua dah pakai blog, maju dah. aku suka gila sebab dorang menaikkan bilangang follower aku. (cehhh) dan majoriti yang aku nampak semua bergaduh dekat blog, (maaf sahabat, aku bukan nak kata apa, just pandangan aku je. sorry)

aku terfikir, hebat sangat ke bergaduh sana sini dekat blog. kasi satu dunia tahu. kalau dari pandangan aku lah, tak berbaloi sungguh buat semua tuh. dan aku rasa kau orang pun tahu semua ni, takpe lah mungkin perasaan tak puas hati tu membuak buak sampai blog jadi mangsa nya. aku faham, sebab aku pun macam tu dulu. *gelak*

takpe, pandangan mata orang lain berbeda. masing masing mempunyai pandangan yang tersendiri bukan ?

aku tak kata sebelah pihak, sebab dua dua aku nampak taip taip kat blog, hantar enty berbagai. takpe, aku tak marah. just pelik. maaf ya kawan, aku hantar entry berkenaan dengan kau orang. *HEHE*

aku juga rindu sebenarnya nak hantar entry panjang panjang kutuk orang ape semua, tapi bila fikir fikir balik, takpayah lah. toksah dok gatai tangan nak buat macam tu alynn, bukan dapat apa apa pun. menyesakkan blog kau lagi adalah. sekali lagi maaf kawan, aku bukan menulis berdasarkan kau seorang, kan ramai yang berbuat begitu. betul kan ?

okay konklusinya ialah.. *jeng jeng jeng*

sepuluh jari disusun meminta keampunan jikalau ada yang terkasar bahasa, termakan hati, terasa diperli, dan sebagainya. aku pun insan biasa. dan aku taknak backup mana mana. sebab dua dua pihak kawan baik aku. okay.

so, terima kasih dan datang lagi *senyum*

Friday, July 24, 2009

API DALAM SEKAM

masa aku buka buku bahasa melayu haritu, aku terbaca perumpamaan ni. err, korang tahu kan maksud dia ? mendalam sangat. susah nak explain. err, nak ke ? malas pulak nak letak kan sini. *sengih*

(read : mendalam sangat)

semua orang macam tu. baik yang dah besar besar kat atas tuh, mahupun semua yang kecil kecil ni. pelik batul aku aihhh.

takpa alynn, kau belajar elok elok yee. (haha takda kena mengena)

Sunday, July 19, 2009

pendek kataa,

okay buat masa kini aku nak cakap sikit je,

(tiru adam)

1) Duduk duduk goyang kaki, relax laa dulu broo. jalan jalan hangout sana hangout sini, esok lusa baru kelam-kabut study macam semut nak bina rumah bung-galow *sengih*

2) Kutuk sana, kutuk sini, gossip sana gossip sini. Cakap ikut hati dan perasaan, toksah dok fikir perasaan orang lain. esok lusa baru minta maaf, takpun tunggu jelah hari raya nanti kan ? sehari sebelum PMR ke ?

3) Merungut sana sini, cari pakwe tak jumpe jumpe. Online Myspace blogg dan segalanya. usya lelaki macam tak pernah jumpa. hahah normal la tu remaja. kata nak insaf tapi buat juga.


persoalannya..

ahhh, aku suka sangat tangguh kerja. esok pra-trial, bila nak study ni woyy ? haiyaa. dah dah, manusia tak pernah serik dengan dunia. sudah sudah lah tuh. cukup cukup.

tapi kalau aku kata..

macam mana kalau kita semua tak sempat nak buat kerja yang tertangguh tu ?

renung renungkan dan selamat beramal.. *senyum*

Monday, June 8, 2009

Bila Dah Suka (2)

Yeah aku suka nak baca sinopsis Novel ini banyak banyak kali, meh sini aku tuliskan..

Kata orang, cinta pertama paling sukar untuk dilupakan. Kata orang lagi, bila kecewa dalam bercinta, kita memerlukan masa yang lama untuk sembuh. Benarkah begitu? Kalau benar, masakan dia senang sangat jatuh cinta dan senang melupakan ?

Sebelum ini, sudah dua kali. Kini, hatinya terisi dengan nama lain pula. Mudah sungguh. Mungkin betul, dia memang jenis yang tidak boleh dibuat baik. Pantang orang buat baik sikit, senang sangat beri hati. Entahlah.. tapi apa sekalipun, dia yakin yang dia cintakan si dia. Cinta Sungguh sungguh.




//oleh sebab aku suka baca banyak banyak kali, now aku letak kat blog. supaya kau pun boleh baca dan faham situasi aku. yeah. *senyum*

Sunday, June 7, 2009

Mimpi yang seram && sangat dramatik

dulunya aku pernah bermimpi begini, ahh dongeng betul. dan aku tahu ianya merupakan satu mimpi sahaja dan tiada meaning yang tersembunyi. *sengih*


satu hari aku stayback di sekolah dengan seorang kawan lelaki. okay biar aku gelarkan dia dengan nama Adi. kitorang belajar di lirary smksi dengan tekun dan khusyuk sehinggakan tak sedar waktu sudah berganjak ke tengah malam. sedar sedar je dah tengah malam dan semua orang dah balik. tinggal lah aku berdua dengan Adi dalam gelap gelita. err lampu ada lah jugak, tapi bisakah lampu menangani gelap malam yang bermaharajalela itu ? tak bisa kan. HEHE. ayat.

okay ni ada satu kemuskilan dimana dalam mimpi aku ada beberapa perubahan dari segi sekitar smksi. biar aku listkan,

1 - library smksi dah macam library negara dah, besar gila
2 - pagar smksi macam pagar penjara, kau tau kan macam mana ?
3 - depan sekolah ada hutan, hutan lipur kot. ntahlah.

okay aku teruskan cerita mimpi aku tu,

lepas dah sedar yang masa dah berganjak ke tengah malam, aku pun tiba tiba takut. takut nak balik. hahaha. aku kan penakut. hehe. then dah jalan sampai ke koridor nak ke gate, aku dah cuak gila tengok keadaan gelap and tengok gate yang besar gedabak tuh. then aku pun cakap lah kat Adi tu,

Aku : err awak, takut lah
Adi : alah relax la, adi kan ada. jom

lepastu aku pun ikut la dia, jalan sebelah dia. haha. lawak je kot. and then dah separuh jalan..

dengar suara orang panggil nama si adi tu, and dia pun cakap la..

Adi : alynn, kejap eyh ada orang panggil
Aku : ouh okay

then dia pergi ke arah suara tu. aku pun tunggu la. and tengok dia pergi ke belakang. tiba tiba aku terfikir, 'eyh ? bukan takdak orang lain ke dalam sekolah ni ? sape je yang ada tengah tengah malam ni ?'

aku cuak tibe tiba. naik bulu roma aku. muahaha. then aku ingat nak melangkah ke arah adi and aku nampak dari jauh dia kena tolak. haha kena tolak dengan siapa aku tak tahu. yang aku nampak dia kene tolak then jatuh, lepastu dia bangun and terus lari ke arah aku. aku yang blur gila ni tanya lah dia,

Aku : asal ni ?
Adi : (dalam nada cemas) alynn lari cepat
Aku : (dalam nada blur) hah ? kenapa ni ?

last last adi tu tarik aku bawak lari. hahah dramatik sungguh mimpi aku. and tak boleh lupa, dia terjatuh masa nak dekat ngan gate, aku tak jatuh tapi hampir jatuh la. haha. and dia suruh aku dengar dekat baju dia, and and aku pun dengar lah.

aku dengar ada suara garau cakap. cakap ape ntah. lepas 'benda' tu cakap Adi tu terus pengsan. aku dah kabut and dah cuak gila babi. aku taktahu nak buat apa, suara tu makin lama makin kuat. aku dah cuak gila lantas terus ke gate and dengan gelabah and menggigil gigil aku bukak gate tu. haihh susah pulak nak bukak gate tu time tu. haha.

then dah berjaya bukak, aku lari tak pandang kiri kanan and aku dengan bunyi hon yang kuat gila then pandang kanan, nampak cahaya gila terang && menyilaukan, aku tutup mata dengan tangan tup tup kene langgar. exident. jatuh ke bumi.


Muahahaha, weyy mimpi yang dramatik gila. wany cakap buat filem laku ni. hish pelik je doe. aku selalu mimpi benda yang pelik pelik. *rungsing*


//mimpi tu mainan syaitan. haha. kata myra la. *HEHE*

tersepit di dalam keadaan terpaksa

entry kali ini ada aku selitkan motifnya tersendiri.

antara iya tak iya, antara percaya atau tidak, kadangnya apa yang berlaku di sekeliling kita sama seperti yang pernah kita baca dalam novel cinta atau cerekarama TV3. kalau tidak, manakan datang jalan cerita yang penat difikir oleh pengarah cerita tersebut kan ?

dalam sedar tak sedar sesuatu yang berlaku itu datang secara tiba tiba, muncul tanpa diduga atau wujud tanpa dipaksa. satu perasaan sama ada benci atau sayang itu datang tanpa ada yang mengundang. eyh aku tertanya juga kenapa ayat ayat aku dalam entry kali ini lebih berbunga ? oh mungkin dipengaruhi oleh keadaan sekeliling dan mood aku.

HATI

sebut pasal hati dan perasaan memang pada mulanya kita akan terbayang sepasang kekasih yang sedang dilamun cinta, atau sepasang suami isteri yang sedang berlari lari anak di tepi pantai ketika berbulan madu. ahh lupakan semua itu, baca dulu apa yang aku nak tulis ni. okay, teruskan membaca.

sebut pasal hati ni, bukan lah 100% tentang perasaan cinta dan sayang. ada juga perasaan benci dan iri hati. atau dengan kata lain, dengki. kan ? semua ni sepertimana yang korang tahu sudah lali dengan kehidupan manusia di malaysia mahupun negara negara lain. dalam TV sudah banyak cerita cerita yang berdasarkan perasaan iri hati/dengki. mana tidak generasi akan datang akan terpengaruh ? ah mengarut alynn. sudah la tu.

HATI

hati ini boleh dipengaruhi oleh dua perkara; (cehh poyo)

1 - suka/sayang/cinta/minat
2 - benci/cemburu/iri hati/dengki


aku nak cakap pasal no.2 tuh ni. which is aku rasa kalau pasal cinta sayang semua tu korang mesti dah expert kan. ni aku nak menaip pasal yang no.2 tuh. benci cemburu iri hati dan dengki. ahh banyak sangat nak cakap. macam penat nak taip je kot. err takpe aku cuba untuk taip semuanya. hehehe.

katagori yang kedua ni macam katagori negatif la atau bahasa kasarnya katagori bangang bangang la kan. oppsss maaf terkasar bahasa. haha. okay benda ni simple je. baca dulu apa aku nak taip ni, lepastu baru comment. okay ? sabar la sikit.

aku cuma ada satu persolan yang sehingga kini tiada peleraianya lagi, dan aku berharap satu hari aku dapat tahu jawapan dari persoalan ini. ouh harapannya lah.

persoalan yang aku rasa ada jawapan nya cuma aku tak dapat lagi jawapan tu,

kanapa perlu ada sakit hati, cemburu, iri hati, dengki, dan sebagainya pada benda benda kecil ? such as kalau korang berfikiran macam tu kan, nampak gila tak matang dan tak match dengan usia. or maybe kau tu muda lagi and berlagak macam kau dah tua sangat dan dah cukup matang.

okay, hello ? kita rakan sebaya okay. tak kira lah kau tu tingkatan berapa even sebagai junior atau sinior pun lah kan, muda atau tua dua tiga tahun je. okay its mean kita rakan sebaya. faham ? aku pun tak pernah anggap junior aku adalah budak bawahan aku dan tak pernah anggap yang aku ni dah boleh naik muka dengan budak budak tuh. uhh tolong la. kita sama sama manusia, sama sama hamba kepada-Nya. so ? ada ke yang patut dapat lebih dan ada ke yang patut dapat kurang ? fikir fikir kan lah ye. *senyum*

rakan sebaya bukan hanya bermaksud sama umur ? mungkin sama sekolah ? atau mungkin sama pemikiran ? lepak sama sama ke ? jiran ke ? ouh rujuk guru bahasa kau ye. aku belajar semua ini daripada kelab Pembiming Rakan Sebaya. ouh zaman masa aku tingkatan satu dan dua. dan aku dah ada pangkat dah pun. cuma tak tunjuk je. kau pun sama kan ? okay itu agak poyo alynn. *sengih*

yaa maaf kalau aku poyo gila but itu hakikat apa yang aku nak taip, aku hipokrit kadang kadang tapi sometimes aku juga akan jadi panas baran or what ever. ouh kadangnya juga aku seorang yang loser macam kau. *senyum*

mulanya aku taknak ambil kisah pasal semua ni sebab hanya benda kecil tapi aku dah tak boleh tahan tangan aku dari menaip semua ini apabila aku dah tahu semuanya. yaa, erghh what ever major loser.

okay berbalik pada tajuknya, err harap maklum entry ini bukan untuk kau je, ada jugak dua tiga orang member yang lain buat hal juga. itulah sebab aku mula menaip di blog tentang ini. kalu tidak, ahh lupakan jela. buat penat je weyh. macam budak budak je. hish.

kenapa perlu sakit dan iri hati dengan seseorang yang tak pernah buat salah dengan kau ? err pelik la aku. kalau kau nak sangat jadi sempurna di mata semua orang, kau jadilah. aku tak kesah. sebab aku suka jadi tak sempurna. barula manusia namanya tu. faham ?

dah dah la tuh aku dah penat nak layan korang ni, pelik je perangai. baik aku tidur. yee, selamat malam dan assalamualaikum..
Publish Post



//ingat weyh dalam dunia ni takde seorang pun yang sempurna. and aku tak tahu la kalau kalau kau tu sempurna. ligat eyh kau ni, baru aku tahu *senyum*