Sunday, December 12, 2010

I don't know what to write as the title..


I want you back.
Why did you have to go.
It's just not the same without you..
I'm always thinking about you.
I love you why did you have to go.
I miss you a lot but you obviously don't know.
Sometimes when I'm all alone and i have time to think.
I think about you and i cry and cry and cry.
Some people think "you should learn to let go"
But then i think to myself you don't know how it feels to be in this situation
or to how hard it is to let he goes.
My head hurts all the time, especially when I'm about to cry.
It's hard to type down these words as tears blur up my eyes.
When i try to speak about you i choke and then i start to cry
I miss you Abah why did you have to go?

ahh.. kenapa lah aku boleh post macam ni kat blog ni..

Friday, November 19, 2010

When you say nothing at all




It's amazing how you can speak right to my heart
Without saying a word you can light up the dark
Try as I may I can never explain
What I hear when you don't say a thing

The smile on your face let's me know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall
You say it best, when you say nothing at all

All day long I can hear people talking out loud (oh…)
But when you hold me near (oh, hold me near)
You drown out the crowd (drown out crowd)
Try as they may, they can never defy
What's been said between your heart and mine

The smile on your face let me know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall
You say it best, when you say nothing at all…oh

Oh, the smile on your face let's I know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall
You say it best, when you say nothing at all

You say it best, when you say nothing at all
You say it best, when you say nothing at all
(The smile on your face)



You say it best, when you say nothing at all
(The truth in your eyes)
(The touch of your hand)
You say it best, when you say nothing at all
(Let me know that you need me)
You say it best, when you say nothing at all (nothing at all)
You say it best, when you say nothing at all (nothing at all)
You say it best, when you say nothing at all (nothing at all)



*eheee, hemsem lah pulok mamat ni maso mudo-mudi*

Thursday, November 18, 2010

Form 4 life is over.. yeah, Over! SPM, Here i come!


Gelabah tak title aku? he-he-he.

Mak oih, baru kelmarin habis sekolah untuk sesi tingkatan empat, ni sekarang dah semangat nak SPM pula. padahal result final ntah macam ape lah nanti. agak-agak banyak tak darah yang tumpah atas kad rekord kemajuan tu? *muka tegang*

Sekaraang tak dinafikan hidup aku berubah. nak kata berubah yang macam mana tu, aku malas lah nak explain panjang lebar kan. apa yang aku tahu, aku berubah untuk jadi yang lebih baik. hari ini adalah lebih baik daripada semalam. baiki kesilapan yang lepas. buang yang keruh, ambil yang jernih. bukan ke itu lebih bagus daripada aku terus leka dengan dunia ciptaan aku? kan?

tapi aku masih bingung. still takboleh lupa lagi pasal itu. antara yang lepas.. yang itu.. dan yang ini.. *mengeluh*

sesi persekolahan 2010 sudah berakhir..

Kenangan,

terlampau banyak sangat kenangan. ada juga yang susah nak dipadam. susah nak dipendam. susah juga nak diceritakan pada sesiapa. sebab aku rasa takda orang yang akan 100% faham apa yang aku rasa. paling koman pun 90% je kot.. takpelah, aku cuba lupakan semua tu. mungkin agak susah tapi sekurang-kurangnya aku ada nawaitu tu kan? kalau niat dah ada, segalanya jadi tak mustahil.

Dia.. erghh! payah lah nak cakap!!

separuh daripada kehidupan 'menengah atasan' aku dah dihabiskan bersama dia. ya, aku tahu agak sukar lah untuk lenyapkan semua itu. tapi aku harap sangat-sangat semua jadi macam biasa. macam dulu-dulu time aku tak-kenal-kau-dan-kau-tak-kenal-aku. i mean bukanlah macam buat-buat tak kenal sampai lalu kat sebelah pun buat bodoh kau-siapa-aku-tak-kenal-kau-lah-sorry-ya. maksud aku macam biasa-biasa. lepak macam biasa, semuanya macam biasa. sebelum kita macamni. bukan apa, aku cuma perlukan masa yang agak panjang untuk jadi seperti dulu. get it?

Mata dah pedih, katil dah memanggil-manggil. tapi tangan masih gedik menari-nari di atas keyboard. bau losyen safi balqis whitening menusuk hidung. wangi, lagilah bertambah berat mata aku ni. takpa, aku teruskan. banyak cerita nak diceritakan dalam entry kali ini. segalanya pada tahun 2010. ya, twenty-ten.

pada awal tahunnya sibuk dengan segala sukan bagai. handball club, netball club, volleyball club, photography club, kadet bomba bagai and memang time tu pagi petang siang malam fikir pasal sekolah je. dengan camping lagi. pertandingan itu-ini, lawatan bagai. segalanya yang berkaitan dengan sekolah.

pertengahan tahun dah sibuk dengan study. tapi ada jugak pasal bomba and kerja sidang redaksi tu. yelah sebab masa tu kan dah dekat dengan sambutan kemerdekaan, so adalah pertandingan kawad kaki, formasi dan gadjet tu. macam tak biasa pulak. lepastu sibuk dengan kemping kelab permata usahawan muda. dua kali aku pergi kem yang sama, UKM. ahh.. rindunya kat abang-abang fasilitator sana tuh.. abang basiaq, abang hassan a.k.a roy, abang airee afiq, kak muna and semua lah! ramai sangat kalau nak list kan pun.

and aku ingat lagi time busy-gila-nak-mampus settlekan kerja-kerja sidang redaksi untuk majalah 2010 ni. terkejar-kejar sini sana cari cikgu, pengerusi lah bendahari segala tu. seronok lah bila ingat balik semua tu. and yeah, alhamdulillah, berkat kerja-kuat kami majalah SEINDAH edisi 2010 diterbitkan awal daripada biasa. hehe. tengok lah siapa yang handle kan.. (padahal~)

apa lagi eh.. hmm lepastu sibuk dengan study lah kot. aku malas nak ulas panjang sangat. sebab tujuan aku tulis entry ni bukan lah nak dijadikan 'semakan kilat aktiviti tahun 2010'. tapi ada 'jimban' yang tersendiri.

aku nak cakap yang aku dah mula lupakan dia. atau memang sebenarnya aku dah lupakan dia kot? mungkin ada lagi 50% lah dia dalam ingatan dan fikiran aku tapi aku sedang berusaha nak anggap dia sebagai kawan yang rapat. ingat aku ni jenis yang senang nak buang member ke? lama berkawan, nak buang dalam sekelip mata. not my way okay. kawan tetap kawan. *smile*

Dunia baru aku, dengan kawan baru, dengan suasana baru, dengan perangai yang baru (sikit-sikit), dengan JIMBAN BARU, hahaha. yang tu tak tahan. okay stop it. aku taknak taip panjang-panjang nanti kena tangkap dengan polis. (?)

jadi, selamat memulakan hidup yang baru, alynn :)


p/s: i know i'll miss you. dan sekarang juga aku memang sedang teringatkan kau. kalau tidak masakan aku boleh tulis sebegini untuk kau kan? tapi takpelah, aku cuba hilangkan semua ni walaupun mengambil masa yang agak lama.

bak kata myra, "takpo lynn, sorang pergi sepuluh datang. ramai lagi lelaki yang ado kek luo tu. meh aku cari satu untuk hang".

so .... ?

any idea ... ?

..

....

zzzzzzz..

..

*gelak*

dah lah, malas nak fikir pasal ni semua. buat serabot otak je. I'd better go now, Goodnight all. Assalamualaikum.

Tuesday, November 16, 2010

25 Things..



The following twenty-five things you might want to know about me…


1) Saya tak makan sayur, juga tak makan sambal. katalah apa yang awak nak kata, tapi perut saya memang tak boleh nak terima budu dan belacan.

2) Sangat suka akan kucing arnab hamster and segala benda yang comel gila tahap maximum sampai saya rasa cam nak penyek-penyekkan diorang. yeah, saya seorang pencinta binatang :)

3) i'm an egomaniac! most of my friends say like that. aha. kadang kadang sampai orang menyirap :)

4) mempunyai sifat memendam dan bila marah saya akan diam. yee, diam yang sediam mungkin. dan saya juga tak reti nak marah orang, tak reti nak maki orang, tapi kadang-kadang keluar jugak segala makian tu. sabar manusia kan ada tahap.

5) seorang yang banyak cakap dan suka merepek. tapi sekarang sedang cuba untuk menjadi alynn yang kurang bercakap. InsyAllah akan berjaya. (hahaha)

6) Kalau dengan orang baru, saya akan jadi seorang yang pemalu dan pendiam. yeah, saya memerlukan masa untuk rapat dengan seseorang.

7) seorang yang sensitif walaupun selalu menafikannya.

8) Suke aktiviti lasak. Sports. but ntah lah! jarang dapat buat semua ni, sebab takde geng. kalau dapat pon dari kadet bomba and camping-camping sekolah je la mcm rapling treckking and macam-macam lah.

9) bila menaiki kenderaan, air-conditioner dan music adalah amat penting kerana saya mabuk jalan. terutama sekali kalau dalam bas.

10) saya sangat benci lipas yang terbang. sangat benci akan benda geli-geli. euwww.

11) Sangat suka akan Seni dan Mempunyai bakat melukis sikit-sikit dan tahun depan akan ambil subject tambahan pendidikan seni (mak dan cikgu yang suruh) sebagai langkah berjaga-jaga sekiranga subject science saya Hancus.

12) Seorang yang sukakan perkara spontan. tak suka sesuatu yang diatur. benci akan kongkongan sebab parents saya sendiri tak pernah nak kongkong saya tau.

13) I'll choose Vanilla rather than chocolate.

14) Pernah menjalani pembedahan di bahagian kanan mata saya semasa kecil. parutnya still ada walaupun agak sukar untuk di lihat. hihihi.

15) Saya tak minat nak tahu pasal lagu-lagu terbaru atau ter-lama, tapi saya bermain music bagi menenteramkan jiwa. sebab bila saya petik gitar, saya akan berasa tenang dan enjoy. seakan-akan lupa segala masalah bagai. dan sangat inginkan guitar electric dan acoustic yang boleh cucuk amp.

16) aku Sentimental. Jiwang. walaupun kadang-kadang macam geli dengan diri senditi. tapi lantak lah, aku tak suka akan music yang mental-metal tu. serabot jehh.

17) Minat akan penulisan. ada jugak menulis cerpen tapi tak selalu sangat. dulu lepas PMR ada jugak rajin baca-baca sastera ni. tapi ntah lah. p/s: dulu aku anak murid kesayangan cikgu BM aku tau. haha. dan aku suka baca novel cinta cintun.

18) Kalau keluar, saya tak sukakan map. lebih suka untuk mencari jalan sendiri. tanya sini-sana. sesat. lepastu last-last jumpa tempat yang dituju. kira macam redah je! baru adventure.. hahaha.

19) Seorang yang masih tak reti nak tepati masa. janji pukul 3, sampai pukul 4. yang ini kalau awak kawan baik saya, awak dah faham sangat dengan perangai saya. hikhik.

20) saya seorang yang penakut. tapi sering berjaga malam. selalu duduk sorang-sorang sampai pukul 3 - 4 pagi. pelik tak? the inferens is, saya seorang yang susah nak tidur dan juga susah nak bangun tidur.

21) lebih suka duduk diam daripada bising sebenarnya. lebih suka duduk seorang daripada berdua sebenarnya. lebih suka single daripada in a relationship. hahaha :)

22) Selalu tertarik dengan Lelaki yang berkemeja, matang, funny, tinggi, sweet, dimple, adventure, cute, berkeyakinan, dan menerima aku seadanya. hahaahah. (poyo jeh)

23) lebih berkawan dengan lelaki berbanding perempuan. ini kerana, lelaki ni senang dibuat kawan. senang nak berborak dalam semua benda, nak bahan-bahan pon diorang tak terasa. tapi takdelah aku ni kawan dengan lelaki aje, ada jugak kawan perempuan..

24) Bercita cita untuk membuka sebuah kedai buku, ini sebenarnya impian arwah abah, InsyAllah alynn tolong tunaikan bersama kakak-kakak dan abang-abang. kalau tak dapat buka kedai buku, buka galeri boleh? hihi

25) Sangat idamkan Nikon D90 ya. harap maklum. tak pun, dapat D3000 pon jadilah kan?



************************* new update *************************

23 November 2010


Sajo nak tambah lagi sedikit.


26) saya seorang yang rabun jauh. harap maaf jika awak melambai saya dari jarak jauh dan saya tak nampak awak lepastu awak menyirap dan cakap saya sombong. maaflah awak, saya tak suka pakai cermin mata. kalau taknak menyirap belanja lah saya contact lens :)

27) Kalau saya tengah serious, tolong jangan berjenaka kurang bijak dengan saya. atau nak buat benda pelik-pelik. memang takkan dilayan. sorry to say lah awak, bila mood saya hilang, semua benda pun hilang. mungkin juga saya akan jeling awak and so annoyed. but this is me. the real of me. tapi, mood saya senang berubah. biasanya saya jadi macam ni tak lama :)

28) I am easily get bored with something.

tataaa~

Pelangi pudar..


Sekelip mata
Bagai halilintar yang melintas
Tersentak aku menerima
Terdiam kaku merebah ketanah
Melihat orang ramai berpusu-pusu
Melihat orang ramai mencoret sekeping raut
raut wajah yang bisa mencarik setangkai hati
raut wajah yang bisa merungsingkan jiwa
raut wajah yang membuat aku terkaku

Merah yang menjadi ketua
Merah yang menjadi tunggak
yang sentiasa bersama birunya
berkepit bersama merah jambunya
setia menemani unggu dan violetnya
hilang ditelan mega
membawa pergi seri pelangi
seri pelangi yang didambakan
tanpa tunggak tuntasnya
tanpa garang dalam kelembutannya
pergi..

Untukmu Merah
kau masih pahlawan dimata aku
kau masih terang dihati aku
kau masih yang tertinggi dalam pelangi hidupku
walaupun pelangi kini sudah memudar tanpa si garang
aku tetap bersama kamu wahai merah
merah yang menjadi tembok pertahanan
merah yang mengajar erti keberanian
merah yang penuh kesabaran

tanpa merah, hilanglah satu warna pelangi !
tanpa merah, dari tujuh kini enam
tanpa merah, kami perlu berusaha menambah keterangan
untuk menjadikan pelangi ini sentiasa indah dimata orang
untuk mengekalkan kecantikan dan kecerahan
supaya hilangnya merah tak mengubah warna pelangi
walau pelangi hilang megahnya tanpa merah

Merah, Merah, Merah.

p/s: Hai lama tak menulis, pening jugak kepala aku memikir nak taip semua ni. Itulah otak dah lama membeku dalam freezer. kalau kau orang tak faham entry aku kali ini, maaflah kerana ini hanya sekadar suka-suka. terima kasih.

Monday, November 8, 2010

You touched my heart with your words..



When I am down and, oh my soul, so weary
When troubles come and my heart burdened be
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up... To more than I can be.


p/s :

sometimes I don't realize when someone is really close to me, really care to me.. you'll always on my side, to teach me the meaning of courage in facing the vagaries of life, and to be calm in the difficult situation. thanks a lot friends.. thanks a lot.. I will never forget all your kindness. really.

Terima kasih di atas kata-kata semangat anda. And kepada yang sempat datang tahlil, Terima kasih banyak-banyak. Tak tahu nak cakap macam mana dah.

Alhamdulillah dari hari ke hari, masa ke semasa, aku boleh balajar menerima hakikat yang abah sudah pergi meninggalkan aku. apa yang aku risau sekarang ialah Mama aku pula. Harap mak Sihat-sihat disana ya. amin.

Alynn, Behave yourself. Orang lain pun akan alami situasi macamni, malah ada yang lebih teruk. kau patut bersyukur!

Tuesday, November 2, 2010

Husnul Khatimah..

Alhamdulillah,

berjuta kali aku menyebut kalimah sucimu ya Allah, sesungguhnya aku redha dengan pemergian ayahanda ku yang tercinta. Engkau tarik nyawanya dengan cara yang paling mulia, ketika beribadah, di hadapan baitullah, di tanah suci. Maha suci Allah, aku mohon segalanya dipermudahkan. moga abah tenang disana. tak lupa juga buat ibu tercinta, tabahlah dalam meneruskan ibadah dan niat sucimu wahai ibu.. moga mak memperolehi haji mabrur. alynn doakan mak sihat-sihat dan selamat pulang. amin.

terima kasih kepada ; almakki.com.my

diatas pemberitahuan dan segala maklumat yang diberikan. jutaan terima kasih kami ucapkan.

mungkin betul juga kata orang tua-tua,

Insan yang paling rapat dengan arwah akan merasai sesuatu. dulu aku rasa berat hati sangat nak berpisah dengan abah, rasa macam dipanggil-panggil oleh abah, rasa nak peluk abah kuat-kuat, sangkanya hanya sebulan, rupanya Allah lebih sayangkannya. Kini aku pula mendapat mimpi bertemu dengan arwah. Bila mengenangkan semua itu, aku sebak. Tapi aku hanya mampu berdoa, sedekahkan Al-Fatihah, dan membaca yaasin untuk ayah tercinta.

Segala yang berlaku ada hikmahnya. aku tahu tu. tak lupa juga kepada semua rakan-rakan yang tak putus-putus mengucapkan takziah.

Hatiku terusik melihat abang-abang aku mengalirkan air mata, kakak-kakak aku menangis, aku tak pernah tengok diorang sedih macamtu sekali. sebak. tiada kata yang mampu menggambarkan perasaan aku sekarang..

Moga-moga aku akan jadi anak yang lebih baik dan menyenangkan arwah disana kelak. amin.


p.s: “Tears are words the heart can't express”

Friday, October 22, 2010

No matter how we try to be mature, We will always be a kid when we all missed something and cry.


Mak, Abah, alynn doakan mak selamat pergi dan selamat pulang. Moga-moga Allah permudahkan segala urusan mak ngan abah kat sana nanti. Jangan risau pasal alynn kat sini okay, alynn pandai jaga diri. Sebulan tu tak lama mana pun (sedapkan hati sendiri). InsyAllah semuanya okay. nenek, abang, kakak, sepupu pun ada. Alynn bangga dengan mak ngan abah. bagi selaku anak yang paling degil + nakal a.k.a anak yang tak pernah berpisah dengan mak dalam jangka masa yang panjang, alynn nak Mintak maaf kalau ada salah silap. Alynn sayang mak abah. Doakan alynn jadi anak yang baik ya! nanti mesti alynn rindu mak abah. takpa nanti alynn doa untuk kesihatan mak abah tetiap hari <3

tett..

stop it. tiada lagi drama swasta. dah penat menangis. kering air mata.

okay aku baru balik dari Kelana Jaya. menghantar kedua ibu bapaku untuk menunaikan Rukun Islam ke Lima, iaitu Haji.

tak sangka, aku jadi macam budak-budak kat sana. sedaya upaya aku tahan air mata ni, tapi akhirnya tubir mata aku kalah. pecah. habis tsunami kat muka aku. malu pun ada sebab orang tengok, tapi aku pedulik apa? mak bapak aku pergi haji, diorang sibuk pesai? shuh shuhh pi main jejauh. hihi.

petang tadi sebelum berangkat keluar rumah, ada sesi baca-baca doa dan azan ape semua. aku lah insan yang paling berada di belakang sekali sebab aku tak cukup kuat untuk duduk di depan sekali bersama dengan makcik, pakcik, kakak and abang aku. aku taknak mak aku nampak aku menangis. nanti dia risau. kalau dia risau nanti dia tak tenteram nak beribadat kat sana.

lepastu sampai kat kelana jaya, aku tengok semua orang kat situ happy. takda muka sedih pun. so aku fikir, buatpe aku nak sedih kan? patutnya aku happy parents aku nak buat rukun islam ke lima ni. so aku pun lepak-lepak ngan cousin semua. hulamaaaaaaaak ada abang hengsoommm duduk tepi kitorang lee pulakk. hihi. dia nak pergi haji satu family dia. wah wah, dah le hengsoomm pahtu pergi buat haji. alahai alahai ni aku lemah ni.

*gelak*

okay, itu hanya sekadar pencuci mata je tadi. saja menghilangkan bosan-bosan sementara tunggu malam. eh tapi memang abang kat sebelah tu hengsom ah. hish. ish. uish. huih. adoih. haha gataii betoi haku nehh. kikiki.

kendian makan time. haha. makan malam tadi NASI AMBANG. err macam tu ke cara eja dia? ntah le tapi memang aku makan bendealah tu lah tadi. sedap jugak. makan nasik lauk mee (bak perpatah abang egy) hehh.

Tiba masanya, mak aku dah nak berangkat. aku.. akuu.. entah. mula-mula cover sikit taknak nangis kann. lepastu aku dengar orang dah baca-baca ape eh nama benda tu? yang orang baca time tawaf tuu? haa benda tu la. sorry aku lupa apa nama dia. masa aku dengar bacaan tu aku dah.. takboleh tahan, aku hantar mak abah sampai betul-betul depan pintu kecik pemisah tu. emm, lepastu abah pesan macam-macam kat aku. masatu aku dah takboleh tahan air mata dah. mengalir laju jee bak air terjun yang tak pernah putus tali airnya. cehh.

then aku tengok je abah jalan masuk dalam tempat check2 beg tuu. sampai jauh sikit, abah pusing belakang and lambai tangan ke arah aku. aku terus terkaku time tuu. memang rasa cam nak lari kat ayah aku and peluk dia kuat-kuat tapi apakan daya, aku takboleh berbuat begitu. tambahan lagi itu kan kawasan umum. aku ni dah le pemalu sikeeeeeeeeeek kann.

time tu kaki aku macam dah terpaku kat situ. berat sangat rasanya macam ada lima kampit beras melekat kat kaki. tapi aku gagahkan diri jugak jalan ke arah pakcik dan nenek aku.

tapi tiba-tiba aku rasa nak patah balik and pergi kat area orang lambai-lambai bakal haji tu. walaupun aku rabun jauh and masatu keadaan agak gelap tapi aku pasti yang aku nampak tu adalah abah ngan mak. aku pasti sesangat. so aku pun melangkah dengan lajunya ke pagar yang memisahkan kami. aku dengar orang panggil aku, mungkin tu cousin atau kakak aku tapi masa tu aku dah tak fikir apa-apa. yang aku tahu aku nak ke 'sana', tempat yang aku boleh tengok ayah aku dengan lebih dekat. mungkin hanya dekat SEDIKIT tetapi itu pun dah cukup memuaskan.

aiseh memang kanak-kanak ribena gila tadi. taktau nape takboleh stop lak air mata ni. dan dan je mengalir macam baru tengok filem kabhi kushi kabhi gamm. aku tengok filem tu pun tak nangeh cenggini.

itulah kan, sepanjang perjalanan pulang kerumah kepala aku berat sangat. nak terlelapp dahh tiba-tiba pakcik aku tanya macam-macam. aku pun jawab la dengan gagahnya. kesian pulak kalau nak biarkan soalan tu tergantung tanpa jawapan.

sampai rumah buat air untuk pakcik dan nenek nenek sekalian. kemas dapur, basuh baju, iron baju, minum nescafe (nak overnight la konon sebab nak study, last last laptob gak aku hadap) lepastu baru aku naik bilik.

emm..

mak, abah,

mungkin alynn tak reti nak lafazkan apa yang alynn rasa
memang alynn tak petah berkata-kata dengan mak abah
mungkin alynn selalu menyusahkan mak abah
memang alynn anak yang paling degil dan keras kepala
mungkin mak abah tak tahu
memang alynn tak pernah beritahu dengan lisan
tapi percayalah mak.. abah.. alynn sayang mak abah.
memang betul alynn tak pernah ucapkan benda tu kat mak abah.

sungguh! aku TAK RETI nak ucapkan 'itu' kat sesiapa even parents aku sendiri. dalam blog boleh le!

Teruk sangat ke aku ni?

Ajar aku PLEASE?

p.s: by the way, sekarang parents aku dalam flight. yeah, takecare mom, dad. sekarang aku dah taknak jadi macam kanak-kanak sebab aku dah besaaaaaaaaaaaaaaaaau. and mak abah pergi sana bukan saja-saja. dia beribadah. so aku patut bangga. bukan sedih. kan? :)

Wednesday, October 20, 2010

Untitled..

I'm Yours

You touch these tired eyes of mine
And map my face out line by line
And somehow growing old feels fine
I listen close for I'm not smart
You wrap you thoughts in works of art
And they're hanging on the walls of my heart

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours
And though my edges may be rough
And never feel I'm quite enough
It may not seem like very much
But I'm yours

You heeled these scars over time
Embraced my soul
You loved my mind
You're the only angel in my life
The day news came my best friend died
My knees went week and you saw me cry
Say I'm still the soldier in your eyes

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours
And though my edges may be rough
And never feel I'm quite enough
It may not seem like very much
But I'm yours

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
I know I don't fit in that much
But I'm yours

aku tak tahu kenapa aku terkejut plus terdiam dengar lagu ni tadi. itupun selepas aku buka page Tumblr Ninanosly. alahai nostalgia betoi. ni aku lemah ni. haishhhh. touching gila dengar lagu ni doh. taktahu lah sebab nostalgia dolu-dolu atau aku ni memang jiwang (HAHA). okay thats not funny alynn. sumpah macam nak nangis. entahlah. speechless gila. taktau kenapa. mungkin aku.. err.. lupakan jelah.

mungkin ni satu petanda yang aku masih........ (?)

OH MY GOD, TIDAK!!

tak mungkin lah kawan, tak mungkin tak mungkin. itu semua cerita lama lah. dah lama terkubur. aku dah buka buku baru. tak tak, aku dah lupakan semua tuuu. ya, sesungguhnya aku dah lupakan semua tuuuu. yeah, seriously, i do! yeah alynn budak baik! (erk?)

ermm...

..

hmm..

er..

....

rindunya...

zaman tuu..

*sigh*

zzz...

okay stop, forget it alynn! don't go further. kau jugak yang susah nanti. haihh, again, i'm lost. aku selalu macam ni. arghhh tak suka tak suka tak sukaaaaaa (!)

Tuesday, October 19, 2010

Lucky to have You..


totally lost. aku tak tahu kenapa aku post entry macam ni. haha!


p.s: Paramoreee ; sobsss ;(

Monday, October 18, 2010

Setelah beberapa kurun lamanya..

OMG! aku telah mecatat satu record paling lama tak ber-blog-ing. Berapa bulan lah jugak kan, pecah record betul.. aku bukan taknak update cuma busy je. yelah makin besauu makin banyak tanggungjawab. cehh (padahal~)

lagipun aku lebih kepada Tumblr.com sekarang. Ntahlah, aku rasa post kat situ lebih mudah, cepat, dan private sikit daripada dekat Blogspot.com ni. by the way, this is my link,


http://Adziest-lynn.tumblr.com

itupun jarang bebenooo aku update Tumblr tu. Malas lah nak menaip bagai. Dan disebabkan aku dah lama tak menulis macam dulu, karangan aku makin merosot. (sobss) by the way cerpen yang aku buat haritu aku rasa dah jadi novel. sebab panjang sangat. nanti ada masa aku letak kat blog okehh.

Hah, disebabkan terlalu lama tak update blog ni, banyak pulak cerita yang aku nak tulis. tapi tak semua aku akan tulis dalam entry ni. mungkin ada sedikit yang akan aku simpan untuk dijadikan bahan dalam entry seterusnya.

aku nak cerita pasal Birthday aku haritu. yeahh, memang ini tujuan aku membuka semula account Blogspot.com ni. Kenangan zaman remaja patut dicoret dalam Blog ni so that one day nanti aku boleh baca balik. Tak kisah lah kalau kenangan ntah pape pun kan. aku tetap nak cerita, tak kire.

Okay, untuk birthday tahun ni je, Dua kali aku 'disimbah' tepung, dan dua kali memotong kek.


Jumaat, 8 Oktober 2010

8 Okt bukan birthday aku, tapi birthday wany. So, si naqib selaku jejaka kepit pun plan nak baling tepung kat wany. mula-mula aku tak tahu aku pon berada dalam plan diorang ni, so aku dengan muka innoncent pergi ke taman tasik sri serdang tu dan park motor sebelah motor peekah. dari jauh aku nampak diorang tengah minum air coke McD.

lalu aku pun berjalan ke arah mereka..

Dah lah time tu dengan beg gitar yang berat tu. aku duduk kat tepi akid and main lagu err.. lagu apa eh time tu? lupa ah. lepastu akid amik gitar and main. aku taktahu pulak akid saje nak bawak lari gitar tu supaya bendealah tu tak kena tepung sekali. so aku amik balik gitar tu and main main main. and then borak borak.

tiba tiba akid, wan, naqib ngan wan ameer datang and aku dengar akid cakap

"sorry to say, aku terpaksaaaaaa!"

and dupp.. satu cawan McD yang full dengan tepung tuu hinggap kat kepala aku. aduih. dah macam salji youuuuuuuu knooooooooooooooooww. habis dengan gitar gitar pun putih berseri. akid dah gelak-gelak. wan ngan naqib sambung baling baling tepung. aku dah... err >,<

Lepastu sesi potong kek. hahaha.












Jumaat, 15 Oktober 2010

15 Oktober tu pun bukan birthday aku. tapi birthday Jazli, not me. classmate aku ada beli kek. tak tahu pulak nak sambut sekali dengan aku. haha. sewoinooook aiii~

masa rehat lah, diorang ajak ke tempat parking basikal. aku memang dah tahu pasal kek tuu tp tak tahu lah pulak untuk aku sekali.

*gelak*

tapi thank god laa kitorang dah semakin rapat. ini yang aku harapkan dari awal tahun. kitorang jadi macam satu family. hee ^,^

ni haa gambar;








Ahad, 17 Oktober 2010.

Harini pun BUKAN birthday aku lagi. Birthday aku 16 Oktober. okay, pendek cerita lah kan, harini hari ahad. tak sekolah. tapi budak class Agro ada Planting Tree Ceremony kat UPM. so, aku pun pergi laa. aku pun tak tahu diorang plan nak kenakan aku. yeahh ini paling terpaling paling teruk yang aku pernah kena. wuuuuuuuuuuu, nasib baik takdok telur. haih.

macam ni, dari dalam bas on the way balik sekolah tu, aku duduk sorang-sorang melayan perasaan. lepastu aku dengar Moon panggil aku. tapi aku buat tak tahu pesai aku kalau dah melayan perasaan memang macam ni. aku dalam dunia aku. lepastu Syera macam dah beriya-iya panggil aku, dia cakap mun panggil pegi belakang. aku pun pusing la, agak pelik kenapa macam ramai orang kat sini? tak duduk pulak tu? and boleh pulak alia pegang camera? ahh time tu aku tak fikir pape, tengah blur + penat kan. so aku pergi jelah kat Moon.

Sampai belakang, Moon cakap

"macam couple kan gambar ni?" dia tunjuk gambar Syera ngan Akid

aku dah pelik,

"haa? couple?"

TIBA-TIBA moon peluk aku, pegang and Kunci tangan and kaki aku, then terduduk aku kat situu takboleh bangun. diorang ramai-ramai ikat tangan aku. aku dahhh.. ALAMAK MACAM MANA BOLEH MASUK JERAT NIEEEEEEEEEEEEE!!

*gelak*

akid ikat tangan, moon @ mas kot yang ikat mata aku. perghh time ni aku redhaaa jelaah kann memandangkan Moon dah kunci kaki aku and tangan dah kena ikat. aku ni dah macam pesalah sedang menanti hukuman gantung! kekekeke.

masatu punyalah diorang cakap nak buat macam-macam. aku tak percaya sebab diorang member aku. hahaha. lepas bas berhenti, aku di bawa turun oleh Moon si mastermind tuu. dah macam dalam cerita P Ramleee hang tau dakkkk! sobss sobss.. jadi buta sat. hahaha.

sampai tempat yang dituju, moon suruh aku duduk. aku pun duduk jela macam kerbau dicucuk hidung. beberapa minit kemudiann..

Moon datang kat aku and cakap, kini tibalah masanyaaaaaaaaaaa... dan dia pun bukak ikatan mata aku ni tapi tangan dia tak bukak pesai nanti aku lari. hahaha.

hamek ko, dua packet tepung aku kenaa. sekali dengan air. dalam stokin pon diorang sumbat. aku dah takboleh buatpe sebab tangan dah di ikat. perghhhhhhhhhhhh tuhan jelah yang tahu betapa teruknya aku kena.

lepastu baru diorang cakap happy birthday ape semua. baru ada ucapan pastu diorang mintak maaf sebab buat macam ni la ape la bla bla bla blaaa..

takpoooo koranggg nanti aku buat korang lagi teruk. sumbat dalam loji hahaha. Mula-mula memang macam nak marah bila fikir macam mana aku nak balik dengann ghupe macam cekodok ni, tapi bila fikir fikir balik, setahun sekali kan. ape salahnya. and then aku pinjam motor akid, balik rumah and mandi ape semua. then datang balik McD lepak dengan diorang. hahaha.

Seriously, that was sooo unforgottable memorieeeeeeesss..

bila aku ingat balik memang tergelak tak ingat dunia! hahaha!


click at the picture for the large view.
haa, kat situla aku kena jampi seranah. *gelak*
ni mereka mereka yang sungguh kejam berlakon happy 10 minit sebelum aku dipanggil.



okay begini lah rupa aku di ikat dan di siksa. wakaka


maaf kerana entry panjang sangat, inilah akibatnya dah lama tak update blog kan. saya harap polis tak tangkap saya sebab membebel panjang sangat (copy paste apesh hihi)




p.s: I've got more than 200+ wish in just one day! it was amazing lol. thankyou guys. love ya! :)

Thursday, July 29, 2010

Kem Jati Diri Kadet Bomba dan Penyelamat Siri 1/10

pada tanggal 23, 24 dan 25 haribulan tujuh tahun 2010 haritu aku menyertai kem ni. Kem Jati Diri Kadet Bomba dan Penyelamat. haih, rentung aku! muka dah belang-belang macam biskut Oreo.

Kem ni memang terbaik la. kalau nextyear ada lagi comfirm aku nak join. nah gambar-gambarnya:















HIDUP BOMBA! *gelak*

Sunday, July 4, 2010

// 4 Agrotek 2010


formal


candid
(click at the picture for the large view)

barisan atas dari kiri : Arun, Hani, Huda, See Mee, Efaa, Alynn, Alia, Syidot, Nithi, Izzat

barisan tengah dari kiri : Razi, Chun Jie, Kane, Renito, Jun Ming, Calvin , (lupa nama dia), Jeat, Ashran, Shahrouq Jazli

barisan duduk dari kiri : (lupa nama lagi), Vincent, Jia Wai, Nastasha, Cikgu Hafizoh, Liyana, Azieta, Adek (aimi shahrul), Hasif

tiada dalam gambar : Myra, Azea, Wai Wai

eh eh, kat belakang tuu memang ada cahaya syurga sikit. agak menyirap laa kan amik gambar time panas-panas macam ni. hish macam nak terbakar aku!

pssst.. teruk gila aku, dah bulan tujuh (julai) aku still takboleh ingat lagi nama dua orang chineese boy tuu. haihh.

walau apa pun yang terjadi..

HIDUP AGROO!!

hahaha. by the way, ni haa gambar budak-budak sidang redaksi bersama cikgu;



Saturday, July 3, 2010

// Bicara dari Hati ke Hati


ke utara aku bingung
ke selatan aku sesat
ke kiri aku diam
ke kanan aku pusing
tak berdaya
harus kemana lagi?

bila di depan aku takut
bila di belakang aku resah, gelisah
bila kau hilang, a- aku..
rin-- err, rindu..

dari hati ke hati
mata ke mata
aku cuba tafsir..
but i can't read your mind
so please tell me the truth
and i don't care what people will talk about me

to be with you
is the best part of my life
tapi aku tahu semua tu hanya dunia aku
dunia kau.. hmm..

hari ini bila aku terjaga dari tidur
aku nampak kau, disitu.
jauh disudut penjuru pintu

dunia aku gelap, blackout.
tidak bersinar dan suram
sepi.. sunyi..

aku tunggu..
i will..


pssst.. awal-awal tadi mood aku nak menulis puisi membuak-buak tapi bila dah mula, ada sesuatu yang mengganggu fikiran aku. aku taktau macam mana nak teruskan menulis. jadi, yang kat atas ni aku main tibai je. taip ikut gerak jari dan hati. ya ya ya, jiwang. aku tahu.

to-you-know-who-you-are:

hurmm.. sampai hati en buat orang macam ni. kata nak jadi abang yang terbaik, tapi tak bagitau pun dah ada awek.. dah lama pulak tu.. takpelah, malas nak layan.. go on with your new life. for sure, i'll never ask for this again. never.

Friday, July 2, 2010

// Gadis India dan Kertas Menyerikan Pagi Jumaat aku.



Tamat sudah Sesi Fotografi majalah Seindah Edisi 13, tahun 2010.

Fulamaaaak, dua tiga hari yang lepas memang blog aku dipenuhi entry berkenaan sekolah. sibuk. sesi fotografi. sidang redaksi and so on. so, thank god semua tu sudah berakhir pada tengah hari tadi.

hari ini hari jumaat. friday.

macam biasa pagi pagi baca yaasin beramai-ramai. kemudian masuk kelas. aku pula sibuk menyiapkan tapak pergambaran. fuhh, pagi-pagi lagi dah berpeluh. bak kata wany, 'becak!'

*gelak*

macam biasa, aku selaku budak selalu merayap dalam sekolah (atas sebab-sebab tertentu), pergila cari guru yang perlu menandatangani surat untuk laporan kelab-kelab sekolah tu. aku jumpa seorang cikgu ni, then dia suruh aku pergi jumpa seorang pelajar berbangsa India, (perempuan) di kelas 5 SPE 1.

okay, aku pun pergi cari kelas tu.

sampai kelas, mereka semua tak ada dalam kelas. aku pun pelik. cari jadual kelas dalam kelas tu, tak jumpa. lepastu aku dengan muka penat + bengang bertenggek depan kelas tu. konon mencari laa kelas tu kat mana.

tiba-tiba (perlu ke?) aku nampak beg member aku kat depan lab chemist. oh yeah, kelas sudah berjaya ditemui!

so aku pun pergi lab tu dan masuk ke dalam lab dan terus jumpa cikgu dan bagi salam dan panggil budak tu dan jumpa dia. haa, berapa banyak 'dan' laa.

masa kat depan lab, aku borak-borak macam ni dengan dia;

gadis India : Ye, nak ape?
aku : haa, kamu setiausaha kelab ****** kan?
gadis India : ye, kenapa?
aku : haa, cikgu ****** ada bagi kertas suruh buat laporan kan?
gadis India : ada ada. baru nak buat. kamu sape?
aku : (aku ngan wany dah gelak) saya budak sidang redaksi. cikgu suruh jumpa kamu. haa ada bawak kertas tu tak?
gadis India : err, ada tapi...

pastu borak-borak laa. then gadis india (takboleh sebut nama) tu masuk lab untuk ambil kertas tu sementara aku dengan sera and wany tunggu depan lab. lepastu sera cakap,

sera : weh tadi aku dengar budak tu sebut "laillahailallah" doe
aku : ha? kepala hotak kau! aku tak dengar pun?
wany : haa sama lah (angguk-angguk)
sera : betul weh.. sum.. eh aku nak cakap sumpah pulak. aku tak pasti la tapi memang betul tu yang aku dengar.

lepastu si gadis India keluar dengan membawa kertas yang cikgu bagi kat dia tu..

gadis India : haa, ni kan?
aku : (aku tengok kertas tu) haa yup.
gadis India : err, nak bila ni?
aku : sekarang. boleh?
gadis India : Laillahailallah mana boleh,
aku & wany : eh?! (serentak)

lepastu aku ngan wany pandang sesama sendiri. sesaat terdiam. haa lepastu aku gelak bukan main kuat! apetah lagi wany. aku dah lost control sebab gadis India tu buat muka innoncent!

aku pun sambung berbicara..

aku : hahaha, habis bila boleh bagi? (masih gelak lagi)
gadis India : esok la?
aku : (gelak lagi kuat) eh! esok sekolah pulak..
gadis India : astaghfirullahalazim, (sambil tepuk dahi) isnin lah
aku & wany : ehh?! Lagi?

aku dengan wany dah berpandangan lagi lepastu gelak lagi kuat dari tadi sampai kene sound dengan budak dalam lab suruh diam. lepas kena sound lagi la kitorang gelak. then sambung lagi,

aku : haa, okay isnin saya datang kelas awak.
gadis India : okay-okay.

aku ngan wany still gelak lagi. tak boleh berhenti. serious. masa cakap terima kasih kat cikgu pun masih gelak lagi and masa jalan nak turun tangga pun still tak habis gelak lagi. sumpah lawak!

lepastu aku terfikir, dia Muslim ke? Boleh ke dia sebut perkataan-perkataan macam tu even dia bukan Islam? aku tak faham. kurang pasti. untuk mendapat kepastian, aku tanya 'tuan punya beg' yang aku nampak depan lab tadi, nik.

dia cakap budak tu non-muslim. tapi dia suka belajar Ilmu agama. ntah lah. aku takfaham. boleh ke macam tu? esok lusa jelah aku tanya ustazah Azwalma.

by the way.. aku still gelak lagi ni !

*gelak*


p/s: happy birthday Haziq Katak, may god bless you :)

Thursday, July 1, 2010

// Simpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannn~


hari in dan semalam. sekolah seperti biasa.

well, macam yang aku jangka kan, memang serious penat gila wa cakap lu.. tak tipuu.. (kecoh je)

sudah dua hari berlangsung nya sesi fotografi untuk majalah seindah tahun 2010. aku sebagai AJK sidang redaksi merupakan salah seorang yang paling busy. teramat. sangat. penat tawuuuk! huhh.

haa, macam biasa lah. bila aku dah berada di tapak sesi fotografi tu sepanjang masa, ada lah dalam 5 gambar aku masuk. hihihi. sukaaaa nak enterpremmm. *jelir lidah*

  • Kelab Sukan dan Permainan Bola Tampar
  • Kelab Sukan dan Permainan Bola Baling
  • Kelab sukan dan Permainan Bola Jaring
  • Kelab Fotografi
  • Unit Beruniform Kadet Bomba & Penyelamat.

hehe, apa kata orang-orang tua tu, "sambil menyelam, minum air" eh? peluang di depan mata, jangan di sia-sia kan!!!

*gelak guling guling sampai tergolek*

okay stop it. heheh.

tak sabar pulak nak dapat gambar gambar yang comfirm muka senyum cam kambing biri-biri. tapi lega lah jugak, semua dah settle. tinggal gambar kelas sahaja esok. haihh, penat tau tak. nak cari orang, cari cikgu la ape la bla bla blaaaa...



(takda idea)


....


(fikir dan terus berfikir)




..



EHHH!!!


Ohh shitt mannn!! aku tak siapkan lagi laporan Sidang Redaksi! dah dah aku nak siapkan. bye!

Monday, June 28, 2010

// Thanks For the Memories..

(gambar takda motif)

currently litsening bila cinta (lagu kat blog aku ni haa) *senyum*

sobs sobs.. alamak emo pulek. hihihi.

buat pengetahuan kau, termasuk yang ini dah empat kali aku tulis separuh notepad untuk entry blog kesayangan ini tapi semuanya dipadam. idea aku tersekat. tersangkut takat otak je. tak terkeluar dek jari yang menaip ni. ishh. sabar jelah.

Well I'm getting happier all the time, which is very nice.

hari ini hari pertama dalam minggu yang aku jangka akan jadi minggu paling busy. hurmm, semuanya okay. tidak terlalu memenatkan. hanya dengan menjaga kiosk, dan jual waffle. mungkin esok akan lebih mencabar (cehh) kerana aku pulak yang akan menjaga gerai kat ruang jualan di sekolah itu.

hurmm, chocolate strawberries.. nyummy~ sedaaap.. (tak sabar nak kebas esok)

*gelak*

aku tak ada cerita. juga tidak ada idea. again. hai kenapa lah otak ni selalu kering dengan idea. yela, dulu banyak idea sebab study tak tensyen sangat kan. tahun ni macam blur sikit. plus dengan buzy lagi kan. kang aku letak formula addmath kat sini kang, tak terkejut pulak semua orang. hihi. *merepek*

tadi aku on laptob lama tu. ye, laptob acer tu. yang dah berkurun ditinggalkan. well, kesian laptob tu. dulu aku berkepit dengan dia. sekarang dia ditinggalkan. hurmm. well atleast laptob tu masih dalam simpanan aku. ada kat tepi ni haa. dalam beg dia. hehee.

laptob tu menyimpan seribu satu (1001) kenangan. bila aku bukak, macam macam aku jumpa. teringat zaman dulu-dulu. rindu pun ada. tapi aku tolak tepi. benda dah lepas, buat apa nak dikenang lagi kan? buang masa je.

special thanks kepada:

AbangKachak : sebab jaga aku. sedarkan aku. and so on..
AbangBulan : sebab.. sebab.. ntah. tapi aku nak terima kasih sangat-sangat kat kau. kau dah mengajar aku banyak perkara. baik atau buruk, aku tetap akan ingat semua tu.
AbangUda : hurmm, yang ini belum ada comment. *zipp*

satu persatu gambar, nota, dan puisi yang aku tulis dan simpan dalam laptob tu aku baca dan tengok. fulamaaaaaaaaaaaak jiwang habis lah aku time tu. maklum laa, budak-budak lagi kan. tapi thank god la atleast lepas berlaku semua tu aku dapat berfikir dengan lebih matang. kan? tapi tak dapat dinafikan memang aku still macam budak-budak lagi. ahh, belajar dari kesilapan. sekarang aku lebih berhati-hati.

mungkin itu hikmahnya. siapa tahu?

tangan aku macam nak click "delete" semua tu tau. tapi.. takpayah lah. kenangan kan.. aku pun jarang on laptob lagi satu tu. *senyum*


p/s: haha. mungkin ada sesetengah pembaca tak faham apa motif aku menulis macam ni. kalau nak faham, baca entry-entry aku masa tahun 2009. okay?

*wink*


by the way.. nah!

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


and.. aku teRasa macam nak menulis cerpen balik. alaaa.. macam dulu-dulu tu? dulu ingat nak sambung 'kerja' tu lepas PMR haritu tapi ntah lah.. hehe. well, nantikan cerpen terbaru aku ya! dah siap nanti aku post kat blog.

Saturday, June 26, 2010

// Minggu depan aku perlukan lagi sepasang tangan..

BOOM TEBABOOOOOOOW!~

*gelak*

ah sudah, hye semua. para blogger, para follower dan kawan-kawan.

dah nak dekat seminggu aku tak update blog ni. well, tengok la kan. haritu kata nak naikkan semangat ber-blog-ing aku tu tapi apa hasilnya? see, terbengkalai. alah biasa lah tu.

*sengih*

seperti biasa, otak aku masih lagi cetek dengan idea. kering tanpa sebarang cadangan yang melintas. aceceh. mula lah tu nak berdrama swasta. hehehe. okay, mari kita teruskan.

semalam aku pergi perjumpaan sidang redaksi smk seri indah untuk sesi 2010. haaa, mau tidak nya aku kena membebel sebab tak siap lagi laporan sukan dan permainan. heh. biasalah, alynn.. siapa tak kenal kan.. *gelak lagi*

lepastu cikgu bagi tahu yang minggu depan adalah minggu koperasi dan minggu sesi fotografi. masa tu aku dah macam..

"OMG! comfirm kelam kabut"

yelaa, mana tidak nya nak bertugas permata lagi, sidang redaksi lagi, kelas lagi, hai tak menang tangan la nampaknya. kalau boleh pinjam tangan sesiapa, aku lah orang pertama yang beratur nak mintak borang kebenaran. betul.

hmm lepastu cikgu cakap lagi. sesi fotografi tu hanya ada pada hari rabu dan khamis. aku pun macam, okay la kan atleast dua hari je nak kena jadi singa. yes, cikgu siap bagi amaran lagi yang berbunyi macam ni..

"haa kamu orang semua jangan nak main-main eh time sesi fotografi tu. kalau cikgu nampak, memang nak kena!"

aku dah..

err...

......

okay. aku akan cuba try test.

aduhh. aku takdapat nak bayangkan. macam mana lah nanti. dengan orang ramainya, dengan nak kena cari budak-budak lagi, naik kelas turun kelas, dengan kelas beratur nak tunggu giliran ambil gambar, dengan kiosk-kiosk tepi koridor jual macam-macam (sebab minggu koperasi kan) and so on lah. hai, redha jelah alynn oi.

hurmm. okay, aku dah kering dengan idea. nak tulis ape lagi ni? alamak! sampai disini jelah rasanya. memang aku takda idea langsung ni! KOSONG!


comel tak aku lukih atas belon ni? HEHE


p/s: tak sabar nak tengok toy story 3 esok! haha. tengok dengan the jimband band. *gelak*



Friday, June 18, 2010

// @#$%^&*$%&!!



aku. marah. ya, memang tengah marah. so?

aku taksuka. sumpah tak suka. aku benci bila aku marah. sebab bila aku marah aku macam dapat rasakan bagai ada api dalam badan. macam ada sesuatu yang menganggu aku sampaikan sesiapa yang menegur akan jadi sakit hati. and bila aku marah, aku dapat rasakan seolah-olah kepala aku ni macam nak pecah. macam... @#$%^&*(!!!

aku benci marah. memang aku benci. sangat.

aku tak suka nak marah marah tapi bila marah tu dah bermaharajalela dalam diri, aku sendiri tak dapat nak mengawalnya. mungkin kerana aku ni jenis yang suka memendam, jadi bila marah itu sesekali datang, ianya mungkin akan menjadi satu masalah kepada orang lain. aku tahu.

lama.

aku boleh mengawal marah aku. ya, sekarang memang aku sedang mengawal aku punya marah tu. aku diam. semua benda aku tak hiraukan. hanya gempa bumi sahaja yang boleh membuat aku bersuara kalau aku sedang marah. mungkin ada juga benda lain tapi dalam keadaan marah begini aku tak dapat nak fikirkan apa apa selain itu. diam.

*muka berkerut*

again. aku sangat tidak suka situasi begini.

selalunya bila aku tengah marah, aku akan diam sepanjang masa. memang diam sediam diam yang mungkin. aku akan berada dalam dunia aku sendiri yang tak mungkin korang akan dapat masuk. dunia aku lain. hanya ada aku. dan aku. dunia ciptaan aku, hanya aku je yang mampu memahaminya.

penat aku berinteraksi dengan otak, hati. berkata;

"jangan marah, cool. marah-marah pun takda guna kalau kau yang sengsara"

okay, tarik nafas, hembus. istighfar banyak-banyak lynn. hmm, aku sedang berusaha sedaya upaya untuk berinteraksi dengan otak, akal dan juga fikiran. aku nak cepat-cepat melegakan kemarahan ni. aku tak suka jadi seorang yang pemarah. aku benci (!)

bila marah, otak aku sakit. kepala aku sakit. jiwa aku sakit. tekanan darah naik. apa guna? nampak kan mana baik mana buruknya?

okay aku lapar. mungkin dengan perut yang kenyang nanti aku dah tak marah-marah lagi.

selamat makan malam semua.

p/s: sakit hati tak bila kau sakit hati dan semua orang disekeliling menyakitkan hati. dan sakit hati kau tu sangat menyakitkan hati. (?)

Thursday, June 17, 2010

// Nota tepek dahi


"hai, nama saya pak meon" *gelak*


benda ni sebenarnya dah lama aku nak tulis. cuma tak berkesempatan. (?) or aku sebenarnya dah pernah tulis benda ni. entahlah kawan, aku sendiri pun tak ingat. hihi.

okay, benda ni dah season gila. berkurun lamanya. aku rasa awal tahun dulu aku nampak benda ni.

begger. yelah, peminta sedekah.

katmana aku jumpa dia tu aku takboleh nak beritahu.

masa tu aku tengah jalan dengan penuh ketelitian memerhati sekeliling. pandang atas bawah kiri kanan untuk mencari sesuatu yang menarik. (haha poyo) well, macam biasa lah. even time tu aku dah terlambat dan rakan aku dah tunggu berejam di seberang, aku tetap jalan lambat. relax ah. macam tak biasa pulek. hehehe.

masa aku naik jejantas. kelihatan seorang begger (warga india) yang kudung kakinya duduk bersila dihujung sana. sambil memegang cawan usang. aku pun terus seluk poket/beg/dompet untuk mencari sedikit wang untuk diberikan. apelah salahnya bagi sedikit kan. masa aku dok cari 'duit' tu, aku terpandang dia. ehem. jalan kosong. hanya ada aku dan begger tu. jarak kami dalam 15 meter macamtu. (atas jejantas ni) tiba-tiba kedengaran bunyi ringtone lagu apa ntah. aku tak ingat.

aku terberhenti. pusing tengok keliling. hanya ada aku. dan.. begger. okay. begger tu punya phone yang berbunyi. aku mula tertarik. memerhati si begger dari jarak jauh (even aku rabun haha) aku jalan perlahan sedikit. dan sempat melirik ke begger tu. eheemm. wahh, nak tau tak dia pakai phone ape?


nah tengok ni..


tadaaaa~ nampak? okay memang lah just k750i.

aku curi-curi dengar perbualan si begger tu. tapi hampa, dia berborak dalam bahasa tamil. sumpah aku tak faham. dia cakap dengan suara happy. aku tak tahu lah apa yang diborakkan. aku pun lalu depan dia macam innoncent. dah sampai hujung sedikit, aku baru perasan masih ada rm1 di gengaman aku. aku pandang belakang, si begger masih 'bergayut'. aku diam. simpan semula duit tu dalam dompet.

aku terfikir jugak kan. dia ni kes begger menipu ke, atau tu phone anak dia punya ke, atau dia jumpa phone tu ke, atau ada orang bagi phone tu kat dia ke atau.. entah lah. tapi, macam mana dia nak beli credit untuk phone tu?

aku tengok phone aku. bezakan dengan phone dia. sangat jauh berbeza. dia punya lagi canggih. dia punya lagi maju. tapi dia... begger. kan?

*mengeluh*

betul ke dia orang susah? takkan lah. ehh, entah! dia boleh berjalan. aku nampak sebelah dia ada tongkat. masih bisa berjalan lah tu maknanya kan.

puas aku fikir, dari dulu sampai sekarang. aku masih musykil. tak berjaya merungkai persoalan ni. (acecehhh)

tapi tak mengapa. bukan masalah aku. itu hal dia. bukan hal aku. jadi aku diamkan jelah. cuma kadang-kadang bila aku lalu tempat tu lagi, dan bila aku ternampak dia, aku jadi pusing. again.

ah, lupakan jelah. malas nak fikir lagi. buat penat otak aku je.

hmm, tengok ni..


eii, geram gila aku tengok 'budak' ni. rasa nak penyek-penyekkan dia je.

comel kan? ada macam aku tak?

*gelak guling guling*

aduh, bila lah si gemok kat rumah tu nak beranak. aku tak sabau nak main dengan anak kucing baru ni. cepat cepat lah beranak ye makcik gemok yang kuat makan ikan.

// Tagged again.

Thanks Yasmin.

1) Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu ?

well, like always.. alynn. ohh ada yang baru; syapikah metro. haha.


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?

katakitakamuawak. timbul idea nama ni eh ? maybe sebab aku banyak cakap kot. and aku banyak terima pendapat orang. so, kata kita, kata kamu, dan kata awak. *smile*



3) Apakah method penulisan dalam blog anda ?

menulis. mengarang. mencipta. membebel. err, banyak lagi. ikut mood. haha.



4) Pernah terasa nak hapuskan blog ? Sebabnya ?

tak pernah. even aku dah malas nak update pun, tak pernah terasa nak delete langsung sebab banyak benda yang dah tertulis dalam ni. kenangan tau tak! haha.



5) Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka ?

ahah, pernah. baca diam diam. hengat aku tak tahu lah tu kan. hahaha. diorang kata aku menulis macam matang sangat, tapi perangai macam budak budak. entah ler, lantak pi ah. pedulik hape aku. haha.



6) Apa perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa blog anda buruk , sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik ?

who care? gua punya blog, suka hati gua lah. janji gua tak kacau hidup lu. (kejam tak? huahuahuwiwiwi)


7) Bilakah anda mula mempunyai blog ?

hmm, 2008 rasanya. masa form 2. urghh i can't rmember it lol. sapa jelah yang rajin sangat nak ingat tarikh buat blog ni kan..


8) Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ?

hmm, rasanya encik panda kot. eh, ntah lah. kawan aku kot. arghh!! tak ingat ah!! (sambil hentuk hentuk pale kat dinding berusaha nak ingat) but still tak ingat T__T



9) Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ?

wah, femes jugak blog aku ya? (bangga ni)



10) 10 orang ke atas seterusnya ditag
ehem, malas lah nak list. kawan-kawan, sila ambil ya quiz ni.

Wednesday, June 16, 2010

// Biar blog jadi saksi


okay, tajuk nak gah aje. dah. mari mulakan bicara hari ini.

aku nak letak dua benda ni kat sini. biar semua orang tahu, biar semua orang rasa apa yang aku rasa. biar semua orang sedar. biar ah, lantak ah. pedulik hape aku! dah takda orang nak dengar, hah biar blog jadi saksi!


ape ni? aku pun ada perasaan okay? dua tahun aku tunggu.
kenapa orang lain yang dapat? mana janji? ah, janji melayu!

nak lagi?


nah..

benda ni lagi murah dari yang atas, aku mintak tahun lepas. ape cerita?
siapa menang siapa kalah? siapa betul siapa salah?


jangan ingat aku ni masih kanak-kanak. aku sudah 16 tahun. bukan lah aku nak cakap aku ni besar sangat, tapi dengan nombor 16 tu sudah cukup besar untuk aku pandai berfikir. aku pun ada perasaan. aku pun ada keinginan. tak pernah fikir semua tu ke? mana janji? pernah fikir macam mana aku tangisi semua ni seorang diri? mark my word! seorang! ada fikir?

aku simpan. lama. kau ada tahu? kau ada tanya? ahh, semua salah aku. aku yang diam. aku yang dosa. ada fikir kenapa aku buat semua tu? nothing happen without reason lah.

kenapa aku? kenapa mesti aku?

and kenapa dia? kenapa mesti dia? kenapa tak aku?

can you please give me the answer. please?

argh!! sakit jiwa aku! sampaikan kadang-kadang aku malas nak dengar semua tu.
bukan apa, sakit hati tau tak! sakit hati sakit mata sakit jiwa segalanya sakit lah!

p/s: d'you care about my life? do you? sigh..

*seka air mata*

// Karate Kid

must watch this.

pagi tadi aku bangun lambat. itupun terjaga selepas telefon bimbit aku berbunyi tanda ada message masuk. okay, dalam mamai mamai aku baca message tersebut.

from : amaSahar
body : wei nak tengok wayang? lagenda budak setan?

then aku pun terus terbangun. duduk bersila atas katil sambil memandang jam dihadapan. ya Allah! dah pukul 11. sepatutnya pada jam ini aku sudah berada di hadapan TGV cinema, The Mines. then aku pun reply message tersebut,

to : amaSahar
body : woooii!! alamak aku baru bangun!! hahahahaha xD

lepastu aku terus turun ke tingkat bawah. capai telefon rumah. then call ama, dia cakap tiket pukul 2.45 and tengok cerita karate kid. aku pun layan jela. lega lah sikit, atleast ada masa nak siap dan bertolak kesana.

okay aku turun dari tangga.. hmm aku nampak laptob kat ruang tamu. maybe malam semalam abang aku online depan tv sambil tengok bola kot. wooww, tiba-tiba nafsu ketagih online aku menjelma. lalu aku pun switch on laptob. kononnya nak view update facebook.

hamek kau, online punya pasal kan.. tengok-tengok dah pukul 12! aku pun kelam kabut siap. arround 1.20 aku sampai the mines. terus ke bahagian game. and then main takken. wahahaha. adam kalah dengan aku (bangga).

dah tu tengok wayang. haha karate kid ni cool. serious. memang patut ditonton. aku kagum dengan budak kecik tu, even dia baru 12 tahun, tapi semangat dia macam orang yang dah matang sangat. tapi ada jugak aku nampak sifat kebudak-budakan dia tu pasai dia kuat menangis.

*gelak*

okay stop it. aku taknak cerita macam aku menulis dalam diary. next entry please!

Tuesday, June 15, 2010

// Wake up in the morning.


*senyum*

mulakan hari anda dengan sebuah senyuman. haha.

lama kan aku tak update blog ni? bukan, maksud aku update yang betul-betul update, merepek membebel menaip perkara bukan-bukan. kan? ha-ha-ha.

blog aku dah bertukar rupa. harini aku terdetik nak buka account blogspot and edit semua nya. konon nak bangkitkan jiwa blogging tu la kan. tapi we'll wait and see jelah ye. okay sebenarnya aku tengah bosan. LOL.

seminggu berlalu. cuti pertengahan tahun. tup! kejap je dah setengah tahun. kan? aku macam dapat rasakan masa ni sekejap sangat berlalu. rasa macam kosong ja dunia ni. tapi bila kita toleh semula kebelakang, rupanya terlalu banyak kenangan dan perkara yang kita dah lalui. betul kan? aku cakap based on fact. tak tipu ni. aku rasa korang pun sama macam aku. benda ni lumrah kan.

goods or bads, tu tolak tepi. sama ada baik atau buruknya itu kita sendiri yang tetapkan. macam kalau kau dah buat kesilapan, belajar lah dari kesilapan tu kan? ape susah. life is easy. but, life turn hard when we are in the middle of choices and so on bla bla bla..

cakap pasal pilihan. aku sangat lemah dalam bab milih memilih or pemilihan or pilih or what ever lah. seriously. aku sangat lemah dalam 'bidang' ni.

macam kalau aku tersepit antara dua perkara. contohnya; aku di'invite' untuk keluar dengan dua orang dalam satu hari. hah, nanti aku pening kepala nak pilih yang mana satu. mula lah nak gelabah. kabut. (okay aku tahu aku memang kabut) and selalunya aku akan list yang mana baik buruk antara dua option tu. and kalau boleh, aku nak pilih dua dua. bukan nak tamak, tapi puaskan hati kedua-dua belah pihak. something like that ah.

oh ya! lupa pulak. aku baru balik dari kem usahawan muda permata yang bertempat di kolej keris mas, UKM Bangi. wah, kem ni cool gila. okay aku dah pergi kem ni dua kali ya. again, dua kali! mark my word, DUA. haha. but yang cool nya, dua kali pergi, dua kali jugak aku rasa macam taknak balik rumah. cool kan? *winkwink*

kat sana macam-macam aku belajar. komunikasi perniagaan, inovasi and macam macam lah. kat sana pun aku dapat ramai member baru (wahh) yang spoting lah kan. and aku pun dapat kenal facilitator-facilitator yang gempak habis lah. aku harap aku dapat contact semua facilitator and peserta kem tu sampai bila-bila. baru best. kan.

hmm.. apa lagi eh.. hah! ni haa, abang facilitator kat situ ada band tau. lagu-lagu diorang cool lah. aku suka sangat. and yang paling-paling-paling aku suka lagu ni;


Mospeada - Pancaroba Kisahku

ini kisah tentang hidupku yg makin layu
selalu kecundang dlm cinta yg tlah dibina
aku seakan akan ingin, bputus asa
namun semangat jiwa membawaku semula

cinta oh indahnya bila kau mekar disitu
mewarna dunia dgn secerah pelangi
aku meharapkan agar kau trus mekar
menyinari ruang kegelapan

biarpun hati pnah dilukai namun tetap jiwaku
terus mengharap cinta dan juga harapan
ku takkan kecewa lagi

ku merangkak sepi seorang diri
mencari sinar bahagia
yg mampu membuatku tersenyum kembali
menghadapi duniaku

kegelapan menguasai daku
tanpa hadirnya cahaya
kelopak bunga layu
daunnya berguguran
ku terus mengharap
cinta..


ehemmm.. nak dengar?